Na otvaranju „Šumadijskih dana šljive“ Goran Vesić, Nataša Jovanović, Miroslav Ilić

Grad

Pucnjem iz trešnjevog topa, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije Tomica Radosavljević, u prisustvu brojnih gostiju i meštana, označili su zvaničan početak trodnevne manifestacije „Šumadijski dani šljive“ u Stragarima.

  • Cilj manifestacije, čiji je pokrovitelj grad Kragujevac, jeste promocija privrede, poljoprivrede, verskih i turističkih potencijala i znamenitosti ovog kraja. Ovo je mesto dobrih i vrednih domaćina i domaćica, najvećih prozvođača šljive i proizvoda od voća, kraj koji čuva i neguje narodnu tradiciju i domaću radinost. Sve to spojeno je u jedan bogat i sadržajan program. Želimo da Šumadiju udahnete punim plućima, poručio je Bojan Pavlović direktor Gradske turističke organizacije.
  • Veliko je zadovoljstvo videti jednu ovako lepu manifestaciju. Stragari su kragujevačko naselje koje je još kralj Aleksandar Prvi Karađorđević proklamovao varošicom, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić i dodao da su sva sela u okolini uvek Stragare gledala kao svog starijeg brata.
  • Ovo je prilika da pokažemo koliko smo bogat narod, koliko volimo svoju zemlju i poljoprivredu i koliko smo sa našim poljoprivrednim proizvodima sustigli sve one u svetu koji su mnogo razvijeniji od nas, istakao je Goran Vesić.
  • Kao što može da se vidi, među izlagačima u Ulici šumadijske šljive, na svojevrsnoj izložbi voća, proizvoda od voća, meda, opreme, mehanizacije i domaće radinosti ima mnogo firmi. Sve to izgleda odlično i govori o tome koliko će naša zemlja u budućnosti više voditi računa o tome da razvijamo sopstvenu proizvodnju i sopstvenu poljoprivredu. Zato su važni putevi, da povežemo svaki kraj Srbije, da ljudi mogu da ostanu tu gde žive, da mogu da rade, da plasiraju svoje proizvode, da se Srbija razvija. I to je ono što je naš cilj – bogata, jaka i moderna Srbija.
  • Ova manifestacija predstavlja Šumadiju u malom, kazao je Njegovo preosveštenstvo episkop Šumadijski gospodin Jovan.

Ceremoniji otvaranja prethodio je koncert Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević. Manifestaciju „Šumadijski dani šljive“, svojim koncertom upotpunio je Miroslav Ilić, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih pevača narodne muzike na Balkanu. U subotu, 30. jula na Velikoj bini kod Lovačkog doma, nastupiće jedna od najtalentovanijih i najcenjenijih pevačica Snežana Đurišić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.