Na pitanje organizovanog dovođenja dece na vojnu paradu, ministar govorio o Đilasu

Društvo

Ministar odbrane Nebojša Stefanović saopštio je danas, povodom jučerašnjeg negodovanja Stranke slobode i pravde što je od direktora osnovih i srednjih škola u Kragujevcu traženo da izvedu decu na vojnu paradu 28. juna, da Dragan Đilas i njegovi saradnici pokušavaju da ponize srpsku vojsku i pokažu koliko im smeta njeno jačanje. 

  • Tužno je što Dragan Đilas ne razume da građane Srbije niko ne može da odvoji od vojske, niti vojsku od naroda, a pogotovo što ne razume da ljudi u svim gradovima Srbije sa velikim zadovoljstvom dolaze na manifestacije koje organizuje Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zato što žele da vide i svoje vojnike, koji su ponos naše zemlje, i našu vojnu tehniku, naveo je Stefanović u izjavi dostavljenoj iz Ministarstva odbrane.

Stefanović je pozvao Kragujevčane, ali i sve druge građane Srbije, da u ponedeljak, na veliki srpski praznik Vidovdan, dođu u Kragujevac, druže se sa svojom vojskom, vide njenu snagu i uživaju u jednom lepom danu koji će organizovati Ministarstvo odbrane.

Stranka slobode i pravde jeste bila jedna od onih koji su osudili dovođenje dece na vojnu parad, ali su se pored njih oglasili i prosvetni radnici, ali i roditelji i obični građani.

U svom obraćanju, ministar je propustio da odgovori na pitanje, zašto je uopšte od škola traženo da decu dovode na jedan takav događaj? Zašto od roditelja nije traženo pisano odobrenje, s obzirom na to da se ovde radi o maloletnicima? I zašto se bar jednom iz pitanja i odgovora ne isključi politika?

izvor: FoNet/Glas Šumadije / foto: Južne vesti
Tagovi:

2 komentara

    1. Upravo to. Mi vise nismo ni narod, a ni marva, cak i marva zna sta je za nju naj bolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.