NAČELNIK KRAGUJEVAČKE SAOBRAĆAJNE POLICIJE: KONTROLISAĆEMO VOZAČE, ALI I PEŠAKE

Društvo
  • Policijski službenici saobraćajne policije Policijske uprave u Kragujevcu, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, na putevima i ulicama u naseljenim mestima, kao i u zonama ugostiteljskih objekata i mestima gde se očekuje okupljanje većeg broja građana, pojačano će kontrolisati saobraćaj u cilju otkrivanja i sankcionisanja prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, s posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kaže načelnik Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Kragujevac Bojan Radosavljević.

Radosavljević ocenjuje da narednih dana očekuje pojačana frekvencija i gužva u saobraćaju, pa apeluje kako na pešake, tako i vozače da poštuju propise iz bezbednosti saobraćaja.

  • Savetujemo svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju puta, kao i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je to u interesu njihove i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.
    Za ovaj vremenski period karakteristična je pojava magle, sumaglice, kolovozi su mokri, a niske temperature stvaraju led i poledicu, pa se vozačima savetuje da prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima i stanju na putevima.


Saobraćajna policija Policijske uprave Kragujevac, svoje aktivnosti usmeriće i na kontrolu pešaka, pa će 27. decembra, sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kretanja pešaka, kao i nepoštovanje obaveza vozača prema pešacima.

Tagovi:

3 komentara

  1. Moje postovanje imam jednu molbu oltajmer Goca samo da je samohodni prebacim sa sve u Stanovo u radionicu na doradu nije registrovana ako moze da mi izadjete u susret nemam novaca za slep sluzbu unapred zahvalan

  2. Bravo Načelniče Radosavljeviću , ali šta ćemo sa ugrožavanjem bezbednosti u saobraćaju od parkiranih vozilia na raskrsnicama gde su ćevabdžinice kao kod Paligorića ! Ili parkiranim vozilima na kolovozu zbog kojih vozači prelaze u suprotnu traku kao ispred kockarnica kao u Luja Pastera. Vaše patrole prolaze tuda svakodnevno i nikada be raguju, pa Vas kao gradjanin molim da se krene sa sasvesnim radom i sa Vaše strane ! A što se pešaka tiče kontejneri na trotoarima teraju pešake na ulicu u delu ul Zorana Djindjića na putu ka stanici u Svetozara Markovića i tuda takodje prolaze Vaši službenici ! Ali niko ne obraća pažnju, čak ni kada majke sa decom i kolicima izlaze na ulicu zbog tih kontejnera ugrožavajući svoj i život deteta u kolicima ! Da li će te kažnjavate pešake koji zbog toga što izlaze na kolovoz, ili će neko iz Vaše službe pozvati JKP Šumadija da rade svoj posao, jer taj problem utiče na bezbednost pešaka u saobraćaju takodje !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.