NADA: Nova Vlada Srbije da ima i Ministarstvo za dijasporu

Izbori 2022

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POКS Vojislava Mihailovića i 25 udruženja građana traži da se u okviru nove Vlade Srbije ponovo uvede Ministarstvo za dijapsoru, a u cilju većeg uključivanja naših državljana koji žive u inostranstvu u društveno-političke i ekonomske tokove u njihovoj matici Srbiji.

„Osim što su državljani, naši građani koji žive u rasejanju su i najveći investitori, jer se oko tri milijarde evra godišnje unese u Srbiju putem novčanih doznaka iz inostranstva, što je dvostruko više od ukupnih prosečnih godišnjih stranih investicija. Sa druge strane, njima je mogućnost uključivanja u društveno-politički život u Srbiji gotovo ukinuta, čak i kada se radi o elementarnom pravu na glasanje na izborima“ – izjavio je predsednik POКS i jedan od lidera koalice NADA, Vojislav Mihailović.

„Ministarstvo za dijasporu je potpuno neopravdano ukinuto i pokazalo se da je to dovelo do slabaljenja veza sa našim sunarodnicima koji žive izvan Srbije. Oni su najbolji ambasadori naše zemlje u inostranstvu i ne smemo dopustiti da po inerciji postanu stranci, već ih uključiti u sve sfere života u Srbiji, jer je to i njihova otadžbina“ – dodao je Mihailović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.