Nagrada za muziku u predstavi „Vetar” kragujevačkom Pozorištu za decu na 52. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu

Kultura

Predstava „Vetar” Pozorišta za decu Kragujevac dobila je nagradu na 52. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu. Žiri u sastavu: Igor Bojović, dramski pisac, scenarista i predsednik žirija, Irina Somborac, kostimograf i Tijana Maksimović, glumica, nagradu za najbolju muziku jednoglasno je dodelio se Lazaru Novkovu za predstavu „Vetar”, Pozorišta za decu, Kragujevac.

Nagrada za najbolju predstavu u celini – Gran pri dodeljen je predstavi „Potraga za plavim zecom”, Pozorišta mladih iz Novog Sada.

Ovogodišnji, 52. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije odvijali su se u novosadskom Pozorištu mladih od 2. do 6. novembra pod sloganom „Na krilima publike”. Na susretima je prikazano devet predstava (osam u takmičarskom repertoaru) pozorišnih kuća iz sedam gradova: Kragujevca, Niša, Zrenjanina, Subotice, Beograda, Novog Sada i Banja Luke.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.