Nagrade 13. JoakimInterFesta

Društvo Grad Kultura

 

Najbolja predstava 13. JoakimInterFesta po odluci žirija je “Ustav Republike Hrvatske“ u izvođenju Satiričnog kazališta “Kerempuh“ iz Zagreba u režiji Vinka Brešana.
Žiri u sastavu Ivana Vujić, reditelj, Zijah Sokolović, glumac i Jelena Janjatović, kostimograf, nagradu za režiju dodelili su Dušanu Mlakaru za predstavu “Zadnje lune“ u izvođenju Gledališča Koper iz Slovenije po tekstu Furia Bordona, kojoj je inače pripala i nagrada za vizuelnost.

Nagrade za glumu po oceni žirija pripale su Borisu Kavaci za ulogu oca u predstavi “Zadnje lune“, Borku Periću, za ulogu Vjekoslava Kralja i Ani Maras Harmander za ulogu Maje Samardžić u predstavi “Ustav Republike Hrvatske“.

Joakimova specijalna nagrada za glumu pripala je Ljubiši Savanoviću za ulogu Ivana Vukovića, u predstavi Sabirni centar po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Marka Misirače i izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, koja je inače od strane publike sa prosečnom ocenom 4,96 proglašena najboljom predstavom na 13. JoakimInterFestu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.