Najavljene tribine za poljoprivrednike

Grad

Grad Kragujevac ove godine za agrar odvojio je budžet u iznosu od 50 miliona dinara, što je duplo više nego ranijih godina.

  • Urađen je i program podsticajnih mera i programa i u fazi smo dobijanja potrebnih saglasnosti od strane Ministarstva. S druge strane, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u ovom momentu ima raspisanih nekoliko konkursa od podrške za mehanizaciju, mere podrške za razvoj stočarstva, voćarstva i vinogradarstva, rekla je savetnica gradonačelnika za agrarnu politiku dr Snežana Živanović Katić na radnom sastanku koji je održala sa direktorkom Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Kragujevac MA Suzanom Nešković i direktorkom Centra za strna žita i razvoj sela dr Zoricom Jestrović.
  • Cilj nam je da pre raspisivanja javnih poziva i konkursa koje će realizovati Odeljenje za poljoprivredu ruralni razvoj i robne rezerve grada Kragujevca, informišemo poljoprivrednike o tome kako bi na vreme mogli da apliciraju za ta sredstva. Zato ćemo u narednom periodu u selima održati niz informativnih i edukativnih tribina za poljoprivrednike o aktuelnim podsticajnim programima grada, Ministarstva ali drugih fondova.
    Prema njenim rečima, poljoprivrednici često nisu dovoljno informisani o tim programima i terminima konkursa, kod koga i pod kojim uslovima mogu da konkurišu za podsticajna sredstva. U cilju da što veći broj poljoprivrednika budu na vreme informisani i dobiju adekvatnu stručnu i svaku drugu pomoć za prikupljanje dokumentacije potrebne za dobijanje subvencija i podsticaja, biće organizovane tribine a prva će biti u selu Lužnice u ponedeljak, 31. januara u Lovačkom domu, najavila je dr Živanović Katić, savetnica za ruralnu politiku.

Tribine će biti održane i u drugim selima Cerovcu, Novom Milanovcu, Cvetojevcu, Čumiću, Vlakči, Gornjoj Sabanti, Velikim Pčelicama.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.