NAJBOLJI STRELCI „KRAGUJEVAČKIH“

Grad Sport

Pobednici medijskog takmičenja u streljaštvu u disciplini vazdušna puška, najbolji su bili novinari Kragujevačkih.  Na kupu „Zastava oružje” koji se tradicionalno održava više od dve decenje, učešće je dosada uzelo preko 4.000 učesnika iz svih klubova sa teritorje Srbije i Crne Gore. U sklopu tog takmičenja posebno se organizije takmičenje za predstavnike medija par dana ranije, kao što je to bilo slučaj i ovog puta. Odziv je bio solidan, s tim što su bili i brojniji predstavnici muškog pola.

Prvo mesto u toj kategoriji  zauzeo je novinar „Kragujevačkih” Miloš Pantić, srebro je pripalo novinaru „N1” televizije Milanu Nikiću, a bronza kamermanu Mioslavu Aksi Aksentijeviću sa „Naučne televizije”. U ženskoj kategoriji dominirala je Ivana Retas osvojila je zlatnu medalju, druga je bila Elizabeta Jovanović novinarka „Kragujevačkih” i treće mesto pripalo je novnaru-saradniku „Kragujevačkih” Bogdani Đusić. Ekipno „Kragujevače” su odnele zlatni pehar. Podsetimo da su pobednici XXI Kupa za medije 2017. Godine biili u Ivana Retas sa Radio Kragujevca u ženskoj kategoriji, a u muškoj Dragan Živković, sa RTK.

Inače, 11. marta održava se XXII kup u straljaštvu za pionire i pioirke, po zvaničnm kalendaru Streljačkog Saveza Srbije takođe u Hali „Jezero”. Očekuje se dolazak oko 130 takmičara iz 13 streljačkih klubova. Od 2001. godine, odlukom SSS, rezultati postiignuti na kupu priznaju se kao rezultati postignuti na prvenstvu regioona. Iza proglašenja obednika tog takmičenja sledi III Kolo Kupa Srbije za pionire i pionirke, kadete i kadetinje, mlađe juniore i mlađe juniorke, takođe u organizaciji SK „Čika Mata”

Na XXI kupu prelazni pehar, kao pobednik u ekipnoj konkurenciji, poneo je SK „Čika Mata” iz Kragujevca. U kategoriji pionirke prvo mesto zauzela je Milica Ristić, SK „Čika Mata”- Kragujevac, a  kod pionira Marko Ivanović takođe iz SK „Čuka Mata”.

Generalni sponzor ovog takmičenja je „Zastava Oružje” AD, pokrovitelj Skupština grada, a organizator Sportski klub  „Čik a Mata”. „Zastava oružje” pobednicima dodeljuje sedeće nagrade: vaučere, pehare, medalje, diplome kao i robne nagrade.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.