Najbolji svetski gitarista Igor Paspalj, održaće večeras masterklas gitarsku radionicu u Domu omladine

Kultura

Večeras, u petak, 1. oktobra sa početkom u 20 sati najbolji svetski gitarista Igor Paspalj, održaće masterklas gitarsku radionicu u Domu omladine. Ulaz na masterclass je besplatan !

Igor Paspalj je rođen u Zagrebu, 1981. godine. Za gitaru se zainteresovao sa 13 godina nakon što je poslušao „Eruption” od Edija Van Halena, i pod tim uticajem upisuje srednju muzičku školu i počinje da se ozbiljno posvećuje gitari. Nakon završetka srednje muzičke škole, upisuje Akademiju Umjetnosti, gdje je diplomirao i magistrirao na Harmoniji sa harmonskom analizom. Tu započinje i svoj pedagoški rad, gde kao asistent i viši asistent provodi devet godina predavajući na katedri za muzičku teoriju i pedagogiju.

Uporedo, aktivno svira gitaru i javno nastupa sa raznim bendovima i izvođačima u Ex-Yu, angažuje se u studijskom i kompoziciono-aranžerskim radom. Sarađivao je sa mnogim bendovima i izvođačima u zemlji i inostranstvu, gostovao na velikom broju projekata, albuma, a 2010. godine izdao je i svoj prvi solo album „Gravity” za Holandsku izdavačku kuću „Moonwolf Records”. Na internacionalnim takmičenjima „Guitar Idol 2009 i 2010” oba puta je doseo u finale i dobio izvanredne kritike.

Godine 2014. odlazi u Ujedinjene Arapske Emirate gde radi kao instruktor i profesor gitare u prestižnoj „American School of Dubai”. Pored toga, svakodnevno nastupa u klubovima u Abu Dabiju i Dubajiu kao sešn muzičar punih šest godina, brojeći preko 1.500 javnih nastupa u UAE. Pocetkom 2020. godine postaje instruktor i deo tima Britanske kompanije „JTC Guitar”, najprestižnije onlajn kompanije vezane za gitarsku edukaciju, za koje dizajnira i objavljuje masterklasove, lekcije i ostale sadržaje. Tu sarađuje sa najvećim gitarskim imenima i autorima poput Andy James, Marco Sfogli, Justin Derrico, Jan Cyrka, itd…krajem iste godine dobija nagradu „Guitarist of the Year 2020” od strane najvecih gitarskih magazina: „Guitar World” i „Guitar Player”.

Ulaz na masterklas je besplatan ali je broj mesta ograničen uz poštovanje epidemioloških mera. Info i rezervacija mesta na + 381 66 93 69 444.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.