Najlepša dvorišta u Kragujevcu

Milica

Изабрана најлепша дворишта

Стручни жири у којем су и овог пута били представници Градске туристичке организације „Крагујевац“, Центра за стрна жита и развој села, ЈКП Шумадија и компаније Дунав осигурање изабрали су најлепша дворишта. Награде су додељене у 4 категорије, за најлепше парк двориште, најлепше двориште, најлепше етно двориште и најлепши детаљ.

Победник овогодишње манифестације „Дани отворених дворишта“ у категорији „Најлепше парк двориште“ је Марина Петровић из Дреновца, другу награду је освојила Лидија Лазић из Страгара, док је треће место припало Милану Стошићу из Ердеча.

Прво место у категорији „Најлепше двориште“ освојио је Срђану Младичевићу из Корићана, друго место је припало Славку Костићу из Влакче, а треће место је освојио Славољуб Јовановић из Влакче.

Драган Цветковић из Петровца освојио је прво место за „Најлепше етно двориште“, другопласирано је двориште Драгице Гајић из Дулена, а трећепласирано двориште Драге Павловић из Влакче.

За „Најлепши детаљ“ прво место је освојила Весна Огњановић из Цероваца, друго место Зорица Стаменковић из Поскурица, а треће место припало је Милану Матићу из Станова.

На подручју Крагујевца ове године у избору за најлепша дворишта учествовало је преко 40 домаћинстава из 14 села.

Манифестација „Дани отворених дворишта“ организована је први пут у селу Влакча у близини Крагујевца 2007. године и тада је у конкуренцији било 10 учесника, а потом је организована и у другим селима у крагујевачком атару. Манифестација је 2012. године програшена за најбољу нову манифестацију на сусретима организатора манифестације у Привредној комори Србије.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.