Najnovija vest N1 info i Beta – SPAS zvanično pristupio SNS, Šapić izabran za potpredsednika Glavnog odbora

Izbori/Bojkot Politika

Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) odobrio je jednoglasno da Srpski patriotski savez (SPAS) pristupi toj stranci, posle čega ih je predsednik države i SNS Aleksandar Vučić pozvao da uđu u salu gde se sednica održava. Aleksandar Šapić izabran je, nešto kasnije, za potpredsednika Glavnog odbora naprednjaka, što je potvrdio gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević.

– Dobro došli u svoju stranku, poručio im je Vučić nakon što su ušli u salu. Kraj njega je za sto, gde je vrh stranke, seo i Aleksandar Šapić.

Prethodno je Vučić rekao da je sa SPAS-om postignuta saglasnost oko svih „ključnih pitanja”, navodeći da Srbiju čekaju veliki pritisci, ali i da je potrebno nastaviti sa velikim rezultatima u ekonomiji i zdravstvu.

Vučić je na početku GO SNS izjavio da je na dnevnom redu ujedinjenje SNS i SPAS, kao i izbor predloženih kandidata u organe stranke.

– Da se borimo za jasnu većinu koja će da donosi rezultate, da naša velika porodica SNS bude politička stranka koja će da dovodi ljude, a ne samo po modelu nekih drugih koji se cepaju svako malo. Naša stranka ne sme da bude ono što su bile neke druge političke stranke, mora da vodi računa o interesima naroda i da okuplja sve kojima je to ključni cilj, rekao je Vučić.

Dodao je da su se „saglasili oko najvažnijih ciljeva”.

– Mislim da je važno da pred velike događaje i pritiske koji nas očekuju, ali rekao bih i pred nastavak izuzetnih rezultata koje postižemo u ekonomiji i zdravstvu, da nam je potrebno da imamo još više ljude, još više energije, da ne čuvamo pozicije u stranci samo unutar sebe”, rekao je.

Najavio je da će skupština stranke biti održana od 21. do 24. oktobra.

– Tri dana će trajati, imaćemo više plenuma, donositi važne odluke… A onda kad se to završi od novembra ostavljam posao u državi, a onda ćete ući u izbornu kampanju, verujem pobedničku, rekao je Vučić, a prenose N1 info i Agencija Beta.

Izvor: N1 info i Agencija Beta
Foto: Beta/Milan Obradović
Tagovi:

2 komentara

  1. G Sapic je verovatno shvatio da je Aleksandar Vucic suvise jak i postupio po poznatoj izreci :
    „If you can’t beat him, join him“
    U prevodu „Ako ne mozes da ga pobedis, pridruzi mu se“.
    Nije on jedini, u politici je to svakodnevna pojava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.