Najnovija vest N1 info i Beta – SPAS zvanično pristupio SNS, Šapić izabran za potpredsednika Glavnog odbora

Izbori 2022 Politika

Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) odobrio je jednoglasno da Srpski patriotski savez (SPAS) pristupi toj stranci, posle čega ih je predsednik države i SNS Aleksandar Vučić pozvao da uđu u salu gde se sednica održava. Aleksandar Šapić izabran je, nešto kasnije, za potpredsednika Glavnog odbora naprednjaka, što je potvrdio gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević.

– Dobro došli u svoju stranku, poručio im je Vučić nakon što su ušli u salu. Kraj njega je za sto, gde je vrh stranke, seo i Aleksandar Šapić.

Prethodno je Vučić rekao da je sa SPAS-om postignuta saglasnost oko svih „ključnih pitanja”, navodeći da Srbiju čekaju veliki pritisci, ali i da je potrebno nastaviti sa velikim rezultatima u ekonomiji i zdravstvu.

Vučić je na početku GO SNS izjavio da je na dnevnom redu ujedinjenje SNS i SPAS, kao i izbor predloženih kandidata u organe stranke.

– Da se borimo za jasnu većinu koja će da donosi rezultate, da naša velika porodica SNS bude politička stranka koja će da dovodi ljude, a ne samo po modelu nekih drugih koji se cepaju svako malo. Naša stranka ne sme da bude ono što su bile neke druge političke stranke, mora da vodi računa o interesima naroda i da okuplja sve kojima je to ključni cilj, rekao je Vučić.

Dodao je da su se „saglasili oko najvažnijih ciljeva”.

– Mislim da je važno da pred velike događaje i pritiske koji nas očekuju, ali rekao bih i pred nastavak izuzetnih rezultata koje postižemo u ekonomiji i zdravstvu, da nam je potrebno da imamo još više ljude, još više energije, da ne čuvamo pozicije u stranci samo unutar sebe”, rekao je.

Najavio je da će skupština stranke biti održana od 21. do 24. oktobra.

– Tri dana će trajati, imaćemo više plenuma, donositi važne odluke… A onda kad se to završi od novembra ostavljam posao u državi, a onda ćete ući u izbornu kampanju, verujem pobedničku, rekao je Vučić, a prenose N1 info i Agencija Beta.

Izvor: N1 info i Agencija Beta
Foto: Beta/Milan Obradović
Tagovi:

2 komentara

  1. G Sapic je verovatno shvatio da je Aleksandar Vucic suvise jak i postupio po poznatoj izreci :
    „If you can’t beat him, join him“
    U prevodu „Ako ne mozes da ga pobedis, pridruzi mu se“.
    Nije on jedini, u politici je to svakodnevna pojava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.