Najviše ulagača u kriptovalute

Društvo Ekonomija

U Srbiji je u kriptovalute investirao 127.461 ulagač, što je čini prvom u Adrija regionu prema broju investitora u kriptovalute u odnosu na broj stanovnika, objavio je portal Blumberg Adrija, pozivajući se na analizu kompanije TripleA.

Prema toj analizi, investitori u kriptovalute čine 1,9 odsto stanovništva u Srbiji, dok su na drugom mestu stanovnici Slovenije, kojih je 1,7 odsto u ukupnoj populaciji.

U Hrvatskoj kriptovalute poseduje 1,6 odsto stanovnika, u Bosni i Hercegovini 1,4 odsto a u Severnoj Makedoniji je je u virtuelni novace uložilo 1,3 odsto stanovnika, podaci su TripleA koje je objavio Bloomberg Adria.

  • Kriptovalute su pokazale značajnu volatilnost u 2022. godini, idući ruku pod ruku sa negativnim stavom globalnih investitora prema riziku, zaključio je analitički tim Blumberg Adrije.

Indeks Bloomberg Galaxy Crypto je, kako su naveli, u padu od 54 odsto od početka godine, ali je nedavno zabeležen rast od 43 odsto u odnosu na kraj prvog polugodišta 2022. godine.

  • Pretpostavlja se da postoji srednjoročni potencijal rasta, s obzirom na atraktivni nivo cena za ulazak u kripto-imovinu, naveli su analitičari Blumberg Adrije.

Piše: FoNet

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.