Narodna Kragujevac: Hitno rešiti problem „Zastava oružja“

Grad

Gradski odbor Narodne stranke u Кragujevcu izražava duboku zabrinutost zbog stanja u fabrici vojne industrije „Zastava oružje“.

  • Zahtevamo od strane nadležnih državnih organa da preduzmu sve neophodne mere kako bi se omogućilo funkcionisanje fabrike koja zapošljava blizu 2. 500 radnika, sa tradicijom dugom 170 godina. Takođe, očekujemo i od predstavnika gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Dašićem da pred državnim vrhom utiču na valjano rešavanje problema u fabrici, imajući u vidu njihovu moralnu i političku odgovornost kao predstavnika lokalne administracije.

Kragujevački narodnjaci kažu i da je „nedopustivo da Nadzorni odbor fabrike 50 dana nije izabrao novog generalnog direktora, iako je dotadašnjem direktoru mandat istekao 21. decembra prethodne godine“.

  • Ovakvim neodgovornim pristupom ugrožava se funkcionisanje najstarije i najznačajnije domaće vojne fabrike, s obzirom da svako funkcionisanje velikih sistema mimo zakonskih okvira izaziva nedovoljnu iskorišćenost proizvodnih kapaciteta, kao i obezbeđivanje valjanih uslova u fabrici za obavljanje poslova. Fabrika „Zastava oružje“, kao i čitava naša namenska industrija predstavljaju vrlo složen sistem, koji zahteva profesionalan pristup upravljanju, lišen političkih i poslovnih nadgornjavanja. Upozoravamo da ako se hitno ne pristupi otklanjanju problema u poslovanju fabrike, problemi izazavani vakumom u neimonovanju najviših rukovodilaca mogli bi da se dodatno pogoršaju, poručuju iz Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.