Narodna Kragujevac: Razotkrivanje izdajničke politike režima prema Kosovu i Metohiji

Politika

Povodom evropskog plana za Kosovo, oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu, čije saopštenje prenosimo:

U neposrednom razgovoru sa svojim sugrađanima danima ukazujemo na razmere štetočinske i antidržavne politike Aleksandra Vučića u pogledu Kosova i Metohije. Iako mimo svojih ustavnih ovlašćenja, Vučić je usmenim prihvatanjem tzv. nemačko-francuskog plana o Kosovu naneo ogromnu štetu našim nacionalnim i državnim interesima, ugrozivši teritorijalni integritet, suverenitet i celovitost države.

Iako režim, kao i televizije i tabloidi pod njegovom kontrolom žele da umanje značaj Vučićevih antidržavnih poteza, tvrdnjom da Vučić nije ništa potpisao u Briselu i Ohridu, nesporno se radi o nepoštovanju Ustava Republike Srbije i radnjama koje predstavljaju krivično delo. Njegov usmeni pristanak na sporazum sa tzv. državom Kosovo po svim parametrima predstavlja kapitulaciju države i slom
njene kosovske politike.

Da li ima boljeg dokaza za napred navedenu tvrdnju od tačke četiri sporazuma koja obavezuje Srbiju da neće blokirati ulazak tzv. države Kosovo u međunarodne institucije (čitaj Ujedinjene nacije)? Građani sve više uviđaju o kakvoj antidržavnoj politici režima se radi, uvijenoj o oblandu tobože zaštite nacionalnih interesa. Kako Vučić i njegov SNS nisu na izborima dobili podršku naroda za ovakvu antidržavnu politiku, naredni izbori će značiti njihov veliki poraz i nadu u stvaranje nove odgovorne vlasti koja će na odgovoran i patriotski način voditi brigu o najvažnijim državnim pitanjima, što Kosovo svako jeste.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.