Narodna stranka: Hiljadu dana rekonstrukcije Tržnice

Politika

U Gradskom odoboru Narodne stranke u Kragujevcu podsećaju da je zgrada gradske Tržnice završena 1929. godine, kao i da je za njenu izgradnju je početkom 20. veka bilo potrebno svega 100 dana.

  • Sada, posle hiljadu dana, jedno od obeležja ovog grada, spomenik kulture koji je pod zaštitom države, doveden je na sam rub uništenja, isključivo nesposobnošću aktuelne gradske vlasti.
    Istovremeno, ova tužna građevina postala je svojevrsni spomenik, simbol i pokazatelj neznanja, bahatosti i nestručnosti na svim nivoima vlasti, koja kao kuga razjeda ovu zemlju.
    U najmanju ruku, tragikomično je delovao skup za Sretenje, u porti stare crkve, gde je „veliki i neporecivi“ nam vođa, pred svojim obožavaocima i poklonicima, izašlim „sasvim spontano“ iz kancelarija više gradskih javnih preduzeća, izjavio kako će na kraju on sam obnoviti Tržnicu, saopštavaju iz NS i postavljaju pitanje gradonačelniku Dašiću da li je „iskoristio posetu predsednika da ga upozna sa „očiglednim“ napretkom radova na Tržnici?“
  • Šalu na stranu, očigledno videvši da će, zbog ove i ovakve gradske vlasti i njenih (ne)dela, na narednim lokalnim izborima u ovom gradu SNS doživeti debakl, veliki vođa je rešio da vadi kestenje iz vatre i obećao završetak radova na Tržnici, a ako budemo „dobri“, dobićemo i stadion pride. Naravno, ostaje otvoreno pitanje hoće li neko odgovarati pred zakonom za utrošenih i bačenih 2,5 miliona evra, koliko je do danas uloženo u Tržnicu!? Takođe, hoće li neko odgovarati za podignutu hipoteku nad ovim spomenikom kulture, kao i za preduzete radove, koji su potpuno nezakoniti, pitaju kragujevački narodnjaci.

Iz Gradskog odbora Narodne stranke podsećaju da su pre dve i po godine podneli krivičnu prijavu protiv najodgovornijih u uništavanju Tržnice ali nisu do danas dobili bilo kakav odgovor.

Tagovi:

2 thoughts on “Narodna stranka: Hiljadu dana rekonstrukcije Tržnice

  1. Došao je tata i obećao da će platiti izlog koji su deca razbila. Tako izgleda Vučićevo „obećanje“ da će završiti rekonstrukciju zgrade Tržnice. Ne znam samo po kom osnovu je to obećao. Valjda je trebalo da obeća zatvor onima koji su spiskali (ili zaplenili) nekoliko miliona evra a da posao nisu završili.

  2. Neozbiljna i nekompetentna gradska vlast, sa polupismenim „kadrovima“, uspeva od 2014 godine da upropasti sve čega se dohvati, a oni koji glasaju za SNS na lokalu nisu ništa bolji od onih za koje glasaju. Neprofesionalnost i neukost su glavne karakteristike nosilaca lokalne vlasti u KG. Toliko loših odluka na štetu građana verovatno nigde u Srbiji nije doneseno, a veliki broj nerealizovanih (ili pogrešno koncipiranih) projekata govori da je gradska vlast u ozbiljnom problemu. Ovo sa rekonstrukcijom Tržnice je samo jedan primer promašenog projekta koji je od samog početka bio osuđen na propast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.