Narodna stranka Kragujevac: Čemu služe kamere postavljene po gradu?

Grad Politika
Povodom saobraćajne nezgode, o kojoj se danas priča u Kragujevcu, oglasio se i Gradski odbor Narodne stranke. Prenosimo saopštenje:

Građane Kragujevca jutros je „probudila“ vest o saobraćajnoj nezgodi koju je izazvao vozač skupocenog Ferarija a koji je krećući se neprilagođenom brzinom uspeo da, kako stoji u medijskim izveštajima, ošteti i parkirana privatna vozila kod Šest topola. Puka sreća je učinila da posledice ne budu teže.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama pomenuti automobil je proteklih nekoliko dana viđen više puta u saobraćajnom prekršaju bilo da je to bahato parkiranje ili kretanje neprilagođenom brzinom.

Kako mediji javljaju vozač koji je izazvao jutrošnju nezgodu je pobegao sa lica mesta te mi moramo da izrazimo zabrinutost za bezbednost građana Kragujevca jer ne znamo da li će isti vozač drugim vozilom izazvati saobraćajnu nezgodu sa težim posledicama po ljudski život i zdravlje. Svima je poznat slučaj iz Niša gde su građani danima prijavljivali bahatog vozača na njihovim ulicama gde nadležni nisu reagovali na vreme a što je za posledicu imalo smrt dvoje ljudi.

Ono što nas trenutno interesuje jeste i čemu služi 37 kamera postavljenih u Kragujevcu krajem 2020. godine a koje su plaćene sa skoro 27.000.000 dinara ako je bezbednost Kragujevčanki i Kragujevčana i dalje ugrožena na ulicama? Kako je Vladimir Dobi (koji je i dalje vršilac dužnosti člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, iako je podneo ostavku pre 5 meseci) za medije izjavio u oktobru 2020. godine, sistem video nadzora je razvijen u saradnji sa MUP-om i da će nakon puštanja u rad sistem biti predat na upravljanje policiji.

S obzirom da imamo toliki broj kamera nadamo se da će vozač biti pronađen i zakonski procesuiran u skladu sa onim što je učinio a da će kamere početi da se koriste za ono zbog čega su i postavljene.

Tagovi:

3 komentara

  1. Hahahhaha pa da vam je Dobi koga niste onako sramotno i lažno optužili, tu verovatno bi taj i mnogi drugi projketi bili zavrseni a sada uživajte u nesposobnosti SNS bolumente

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.