NARODNA STRANKA KRAGUJEVAC: IMA LI OPOZICIJE NA IZBORIMA?

Izbori 2022

Da je bojkot već sada uspeo i da su sve liste koje izlaze na lokalne izbore u Kragujevcu spremne na saradnju sa Srpskom naprednog strankom rekli su na poslednjoj konferenciji za medije Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu pred nastupajuće parlamentarne i lokalne izbore predsednik GO Boris Herman i potpredsednik GO Nebojša Vesović.

Otvarajući konferenciju Vesović je naveo da će prema internim instraživanjima na lokalu od upisanih 153 hiljade glasača izaći manje od 70 hiljada. Izražavajući zadovoljstvo za činjenicu da većina građana u Kraguejvcu nije nasela na priče o „zlatnom dobu“ tokom predizborne kampanje izrazio je i bojazan šta sve može rečim da učini na dan izbora i posle njega.

  • Sumnjamo da će sportski prihvatiti poraz već pre mislim da će posegnuti za onim u šta svako racionalan veruje a to je prekrajanje izbornih rezultata jer je većina stranaka koja učestvuje u izbornom procesu nedovoljnog kapaciteta da svojim posmatračima pokrije značajniji broj biračkih mesta. Prostor za manipulacije izbornim rezultatima je ogroman“ rekao je Vesović. On je dodao i da u nedelju posle 20 časova uslediti bakljade i vatrometi širom zemlje kao proslava pobede SNS-a ali i da ne isključuje mogućnost da se već od ponedeljka uvedu nove mere za sprečavanje širenja virusa kojim će glasači biti izloženi u nedelju.

Podsećajući na bojkot izbora iz 1997. godine osvrnuo se na to da su najvažnije opozicione stranke bojkotovale izbore i dodao da je tada najveća među njima izašla na izbore i time ugrozila bojkot. „Bojkot tada nije uspeo, ta opoziciona stranka više nikada nije bila opoziciona, a šta smo mi dobili? Za neki period od dve godine doživeli smo bombardovanje od strane NATO saveza i okupiranje naših teritorija na Kosovu i Metohiji“ rekao je Vesović.

Na kraju svog izlaganja Nebojša Vesović je ukazao na to da „sada imamo poplavu nekih stranaka i udruženja koje nisu predale punu izbornu listu, koje bi da farbaju klupe, kose travu i menjaju sijalice na banderama….“ i dodao da „bazirati program na tome je očigledan znak nedostatka kapaciteta“. Vesović je poslao poruku glasačima za nedelju da „izdrže pritiske, odbiju telefonske pozive sa nepoznatih brojeva, da ne dozvole da ih zaplaše time što će im ulaziti u dvorišta i stanove i pozivati da glasaju“.

Govoreći o aktuelnim listama koje izlaze na izbore predsednik GO Narodne stranke u Kragujevcu Boris Herman podsetio je na istorijat Kragujevca u kome je opozicija svim vlastima imala najtvrđe jezgro i da je Kragujevac uvek bio stožer opozicionog delovanja.

  • Danas kada smo svedoci afera vlasti koja ima status najomraženije vlasti ikada, kada smo svedoci ubistava, spaljivanja kuća, organizovanog kriminala bliskog vlastima… U Kragujevcu na izbore (i republičke i lokalne) ne izlazi ni jedna jedina organizacija koja je jednim glasom osudili ono što se dešava u Srbiji u kojoj sve poluge vlasti i kontrole ima Srpska napredna stranka,“ rekao je Herman.

Govoreći o izbornim listama Herman je rekao da „imamo izabrane predstavnike SNS-a na listi, Zdrave Srbije, imamo predstavnika Zdrave Srbije koji hvali „prijatelja Aleksandra Vučića“ iz SNS-a a kritikuje Radomira Nikolića iz SNS-a, imamo otcepljeno krilo SNS-a koje je još uvek u SNS-u u vidu doktora Vladice Stanojevića koji želi da broji krvna zrnca Kragujevčanima, imamo stranke iz vlasti koje kritikuju istu tu vlast“. On je dodao i to da „Kada znate da je neka nagradna igra ili ovog puta glasanje prevara onda je i na vama odgovornost ako bude prevareni. Zato mi pozivamo građane da ne daju podršku prevari od glasanja, rekao je Herman.

On je rekao da ni jedna od 13 lista (ne računajući SNS) nije javno osudila neki od ovih navedenih događaja i dodao da je želja da se po svaku cenu domognu skupštinskog kolača dovela ih je do toga da postanu imuni na sva zla koja se dešavaju. On je pozvao Kragujevčane da bojkotuju izbore koje organizuju i na koje izlaze takve kukavičke liste.

Govoreći o uspehu bojkota Herman je rekao da je bojkot uspeo.

  • Dugogodišnja organizovana kampanja vlasti da „svi su isti“ više neće imati polazište. Zašto? Zato što će najzad i zvanično na političkom nebu Srbije da se izdvoje stranke i organizacije koje su lične interese stavili iza opštih interesa. Znaćemo ko je spreman da se žrtvuje za promenu sistema u Srbiji a ko je spreman da se proda za šaku mandata, rekao je Herman.
  • Nakon izbora Narodna stranka u Kragujevcu će nastaviti svoje svakodnevno političko delovanje. Mi ni do sada nismo imali predstavnike u lokalnom parlamentu i to nas nije ometalo u izgradnji odbora i jačanju političke pozicije u Kragujevcu“ rekao je Herman. On je dodao i da će predstojeći lokalni izbori samo još jasnije pokazati političke prilike i odnose u gradu. „Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu će i dalje ukazivati na loše odluke vladajuće većine i davati konstruktivne predloge za rešavanje problema. Pratićemo rad kako buduće vlasti tako i „opozicije“ u lokalnoj skupštini koja je prihvatila da učestvuje na izborima i u svojoj kampanji dala obećanja građanima, rekao je Herman.

Na kraju konferencije, Herman je ponovio apel građanima da poštuju mere prevencije protiv virusa KOVID19.

Tagovi:

1 komentar

  1. Kakvi su ovo amateri, kako su jeftina ova lupanja, omlatice vas Verko s pola gasa Hermane. Tri si stranke promenio otkad si nas napustio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.