Narodna stranka Kragujevac: Kapitulacija u vučjoj koži

Politika

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu izražava, kako naglašavaju, „žaljenje i brigu zbog količine idolopolonstva i nedostatka spoznaje vitalnih nacionalnih i državnih interesa„. U saopštenju za javnost kragujevački narodnjaci sve to prepoznaju u saopštenju lokalnog odbora Srpske napredne stranke.

  • U skladu sa direktivom iz centrale, i lokalno rukovodstvo horski sipa hvalospeve svom vođi, deleći fotografije vukova, trabunjajući o nekim čoporima, a sve pod maskom odbrane kapitulantske politike režima.
    Da imaju imalo političke pismenosti i državotvorne svesti, umesto slugeranskog odnosa prema lideru svoje partije Vučiću, funkcioneri SNS-a bi lideru partije postavili pitanje zašto krši Ustav Republike Srbije, privatizajući najvažnije državno pitanje i krijući od građana pred kojim se „strašnim“ pritiscima Srbija nalazi. Želimo da podsetimo građane da je od dolaska naprednjaka na vlast pozicija naše države na području Kosova i Metohije značajno oslabljena, s obzirom na to da je režim veći deo institucija koje su bile pod okriljem srpskog sistema prepustio Prištini. U skladu sa tim, imamo opravdanu bojazan da će režim da nastavi sa kapitulantskom politikom u pogledu odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu.

Gradski odbor Narodne stranke podseća da su poslanici te partije u republičkom parlamentu predložili Rezoluciju o Kosovu i Metohiji koja, kako istuču, „sadrži niz konkretnih koraka neophodnih da bi se to pitanje rešilo u skladu sa vitalnim nacionalnim interesima“.

  • Smatramo da odlučan i jasan stav o suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti države nije stvar ideološkog opredeljenja, već elementarna pretpostavka državnosti, poručuju iz Narodne stranke.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.