Narodna stranka Kragujevac: Oda svevišnjem i surova realnost

Politika

Reakcija Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu na saopštenje gradonačelnika Kragujevca:

„Ovih dana svedoci smo napada iz svih mogućih oružja vladajuće stranke na proslavlјenog filmskog reditelјa Gorana Markovića. Čuveni đak praške škole, jedan od najvećih filmskih delatnika koje je ova zemlјa ikad imala, čija su filmska remek dela oblikovala generacije ovog naroda, doživeo je da ga funkcioneri i aparatčici te stranke, od najvišeg do najnižeg, nesvesni sopstvene nedostojnosti i neprimerenosti samog čina, provlače kroz stupce režimskih pamfletskih novina i ekrane raznih ružičastih televizija.

Na žalost, kad bolјe razmislimo, ovakva šizofrena reakcija vladajuće stranke je sasvim očekivana, jer živimo u atmosferi autokratije i veštačkog stvaranja kulta ličnosti, koja dostiže nezapamćene razmere u modernom društvu. U takvoj atmosferi, sasvim je logično da, po komandi iz centrale, lokalni funkcioneri, s vremena na vreme, dobijaju priliku da iskažu svoju „lјubav i privrženost“ velikom nam vođi.

Tu matricu je ovih dana sledio i gradonačelnik grada Kragujevca, te se, kao očigledno vrsni poznavalac filmske umetnosti, dobrano potrudio da izrazi svoj stav na ovu temu.

Sa druge strane, primećujemo da gospodin Dašić nalazi sasvim dovolјno vremena da sastavlјa svojevrsne panegirike i ode predsedniku, ali ne i da reši neke od gorućih problema građana grada Kragujevca. U trenutku kada se, nesposobnošću aktuelne gradske vlasti, ruši zgrada stare gradske tržnice, kada nam ulice podsećaju pre na švajcarski sir, nego na moderne saobraćajnice, kada zagađenje vazduha u gradu dostiže kataklizmične razmere, naš gradonačelnik je rešio da se „izdigne“ iznad tih problema i pobrine se za dobrobit predsednika. Na osnovu toga, možda bismo mogli da zaklјučimo da gradonačelnik neće ili ne želi da se bavi realnim problemima svojih sugrađana, te da u ovom trenutku ima druge prioritete.

Na kraju, pozivamo gradonačelnika da spusti pogled , vidi i sagleda surovu realnost prve srpske prestonice i toplo preporučujemo da mu to ipak bude prva i jedina briga.“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.