Narodna stranka Kragujevac: Političko mešetarenje u gradskoj skupštini

Politika

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu, saopštenjem za medije, komentarisao je rad gradskog parlamenta. Prenosimo tekst saopštenja:

Tokom prethodne godine, događaji koji su, između ostalog, obeležili političku scenu grada
Kragujevca, bili su tzv. „politički transferi“ pojedinih odbornika iz opozicije u vlast,
odnosno Srpsku naprednu stranku. Odbornici, koji su delegirani od strane svojih političkih organizacija, iznevereli su izbornu volju svojih birača i stali na stranu politike koja uništava politički život i institucije u državi.

Pod tragikomičnom parolom „da podržavaju politiku Aleksandra Vučića“, nastavljaju svoje
političko bitisanje, doprinoseći degradaciji parlamenta i političke scene grada koji je
iznedrio institucije moderne srpske države. Pitamo se koji politički potezi gradske vlasti su ih motivisali da pronevere izbornu volju Kragujevčana? Da li skoro 1.000 dana neuspešne rekonstrukcije zgrade Gradske tržnice, nerentabilni projekat Javne garaže kod starog „Srca“, kredit podignut za izgradnju nove autobuske stanice od koje nema ništa? Da li su oduševljeni uništavanjem starog gradskog jezgra i urbanističkim haosom?

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu želi da sa drugim iskrenim lokalnim opozicionim političkim organizacijama smeni nekompetentnu gradsku vlast koja, poput svojih patrona iz vrha SNS-a, uništava politički život grada, uporno radeći na tome da lokalni parlament bude stecište jednoumlja, bez opozicije.

Kao što su poslanici Narodne stranke uneli veliku energiju i „zatresli“ stubove naprednjačkog režima u Narrodnoj skupštini Republike Srbije, tako će i nakon narednih lokalnih izbora u Kragujevcu odbornici Narodne stranke pokazati da politika nije „pijaca“, u okviru koje se menjaju „stranački dresovi“ prelaskom u vladajući tabor, već delatnost usmerena na dobrobit svih naših sugrađana.

Tagovi:

2 komentara

  1. Nisu to bili politički transferi. Likovi koji su igrom slučaja dobili odborničke mandate na opozicionim listama, i koji su posle toga te iste mandate odneli u SNS, nisu politički pismeni niti ih politika zanima. Dobijenim mandatima su trgovali koristeći ih za postizanje nekih svojih ličnih ciljeva. To samo govori o njihovom moralu i shvatanju odgovornosti prema strankama koje su ih stavile na svoje odborničke liste, kao i prema biračima koji su za te liste glasali.

  2. Opet ste narodnjaci isuviše opširni, kažite nama „neukima“ koga to konkretno treba etiketirati i smeniti i zašto samo krug naprednjaka, opet iz vama znanih razloga pričate opširno, izostavljajući neGradske većnike iz ripadajućih resora, glavnog urbanistu, odgovorne načelnike i pojedince jednom rečju koji su direktno umešani i krivi za sve promašaje.Ovako narodski rečeno, pas laje a vetar nosi…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.