Narodna stranka Kragujevac: Protest i blokada puta kao poslednja odbrana od „ekonomskog tigra“

Politika

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu zahteva od najviših državnih predstavnika da na, kako kažu, valjan način pristupe problemu rešavanja poslovanja kompanije „FIAT“ u Kragujevcu, imajući u vidu njen ogroman značaj za privredu našeg grada i države.

  • Krajnje je neodgovorno da država mesecima ne može da zauzme jasan stav u pogledu budućnosti kompanije, u kojoj ima trećinu vlasništva i u kojoj je zaposleno više hiljada naših sugrađana, navodi se u saopštenju kragujevačkog odbora Narodne stranke.

Ugrožavanje poslovanja kompanije „FIAT“ imalo bi nesagledive socijalno-ekonomske posledice za naš grad, kažu u NS i ocenjuju da bi „pored hiljada porodica koje zavise od „sudbine“ auto-giganta, radna mesta bila ugrožena i u fabrikama u Kragujevcu koje kao komponentaši učestvuju u lancu snabdevanja kompanije „FIAT““.

  • Kada je početkom godine gromoglasno najavljeno zajedničko ulaganje države i kompanije „FIAT“ u proizvodnju električnih automobila, pri čemu se naša država obavezala na dodelu 48 miliona evra subvencija, predstavnici vlasti su se na svim medijima hvalili ovim poduhvatom, a sada kada se odlučuje o egzistenciji hiljada zaposlenih, svedoci smo nemuštog govora tih istih predstavnika, navode u Narodnoj stranci i dodaju da je „poražavajuća je činjenica da su radnici u zemlji „ekonomskog tigra“, kako nas, ne tako davno, krstiše, prinuđeni na blokadu vitalnih saobraćajnica, kako bi se izborili za svoja prava, ali izgleda da je, u ovom i ovakvom društvu, to jedini način“.
  • Na kraju, Kragujevac je, po ko zna koji put, pokazao da je grad slobodnoumnih ljudi, koji se ne boje da to i pokažu, i to je činjenica na koju svi moramo da budemo ponosni, ističu u Gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu.
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

1 komentar

  1. Problem Fiat je vec godinama.Nikoga nije briga sto Kragujevac tone.Ovde je deviza radimo gradimo,otvaramo nova preduzeca.Petoro zaposle,a stopet otpuste.Vazno da nicu nove zgrade u centru grada.Doduse kako grade nelegalno zahvaljujuci urbanizmu jer kod njih nista ne mozes da uradis.Pokvareni kompjuteri.Sve u svemu slika uzajamnog partijskog ja tebi ,ti meni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.