Narodna stranka Kragujevac: Šta je bilo i šta nas čeka

Politika

Političke stranke u Kragujevcu ovih dana anliziraju godinu za nama. Prenosimo saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke:

Kraj godine je pravo vreme kada treba da sagledamo sve ono što smo činili u prethodnih godinu dana, ali i, na osnovu urađenog, iskoristimo vreme ispred nas, za nadogradnju, rast i dodatno razvijanje naše političke organizacije.
Godina za nama bila je puna izazova za građane grada Kragujevca, a aktuelna gradska vlast, zahvaljujući svojoj nesposobnosti i nekompetentnosti, uvodila je sve nas iz problema u problem, spuštajući grad Kragujevac na najniže moguće grane i pretvarajući staru srpsku prestonicu u palanku.
Podsećamo da je Narodna stranka bila sa radnicima Fijata koji su štrajkovali, poljoprivrednicima koji su tražili svoja prava, a podržali smo i prosvetne radnike, koji su pokazivali nezadovoljstvo svojim položajem, nakon svega ružnog što se desilo u Trsteniku.

Takođe, prvi smo ukazivali na nepravilnosti kada je u pitanju poslovanje JKP „Vodovod i kanalizacija“, njihovo besciljno dizanje kredita na teret građana ovog grada, kao i kasnije bezrazložno podizanje cena vode.
Prvi smo reagovali na suludo pomeranje početka grejne sezone, to jest, odluku gradske vlasti i Energetike da ostave stanove, škole i vrtiće hladnim, sve kako bi se umilili velikom vođi, istovremeno ni malo ne mislivši o zdravlju svojih sugrađana.

Na kraju, nizom saopštenja, javnosti smo predočili svoja saznanja o tragičnom slučaju Tržnice, koji je do kraja ogolio nesposobnost aktuelne gradske vlasti. Sve je rezultovalo krivičnom prijavom protiv odgovornih, koju smo podneli, a epilog svega nas čeka u narednoj godini.

Pošto ovih dana čujemo da kragujevački naprednjaci, po principu „hvalite me moja usta, pošto tuđa neće“, spominju akcije „epskih razmera“, kao što su farbanje ogradica i čišćenja deponija u Maršiću, Botunju i Malim Komaricama, pozivamo ih da naredne godine odu do ruinirane zgrade Tržnice i uklone deponiju i ruglo koja se tamo nalazi. S obzirom na to da im deponija u Donjim Komaricama smeta, ali, vidi čuda, ne i ona u centru grada, možda nam i otkriju na šta je konkretno potrošeno 2,3 miliona evra gradskog novca, pošto mi ostali smrtnici izgleda to ne vidimo.

Takođe, zameraju opoziciji, kako su oni to nazvali „zlonamernost“ i „podrugljivost“, misleći verovatno na sjajne karikature koje su se pojavile u medijima, podsećamo, za jednu od njih je „kriva“ upravo Narodna stranka, ali, izvinite, gospodo, teško je odoleti, s obzirom na količinu materijala koji nam skoro svakodnevno pružate, a svečano otvaranje toaleta jeste odličan materijal, moraćete priznati.
Uostalom, ako je zlonamernost ukazivanje na nepravilnosti, nerad, nesposobnost i korumpiranost gradske vlasti, a sve na štetu građana grada Kragujevca, onda, gospodo, „najgore“ od nas tek možete očekivati, jer smo tek počeli.

Gradski odbor Narodne stranke će nastaviti da radi isključivo u interesu građana ovog grada, a da smo na pravom putu, potvrđuje sve brojnije članstvo Narodne stranke u našem gradu, sa akcentom na sve veću vidljivost i uticaj u republičkom parlamentu, što sve zajedno doprinosi rastu stranke.
Želimo svim građanima grada Kragujevca, te simpatizerima i članovima stranke, srećne novogodišnje praznike i puno uspeha na svakom planu u narednoj godini, sa porukom da moramo uzeti sudbinu u svoje ruke i učiniti sve što je potrebno, ne bismo li konačno živeli u normalnom društvu, uređenoj državi i našem uređenom Kragujevcu.

Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.