Narodna stranka Kragujevac: Ukazivali smo na besmislenost izbora za savete MZ, Zeka Aleksić da izađe iz koalicije sa SNS

Izbori/Bojkot Politika
Povodom izbora za savete mesnih zajednica u Kragujevcu, oglasio se Gradski odbor Narodne stranke, čije saopštenje prenosimo:

Narodna stranka u Kragujevcu smatra da su izbori za Savete mesnih zajednica protekli u senci veoma male izlaznosti građana i da su obilovali brojnim kršenjima izbornih procedura. Narodna stranka je upozoravala na besmislenost pomenutih izbora obzirom da su se pokazala kao tačna njena predviđanja da će vladajući Srpska napredna stranka upotrebiti sve resurse kako bi ostvarila pobedu na ovim izborima, u skladu sa autoritarnom poretkom režima da od svake mesne zajednice, pa do opštine i grada u Srbiji, na njihovom čelu budu partijski poslušnici.

Kako su na pomenutim izborima učestvovali kandidati koji su članovi koalicionih partnera SNS-a u lokalnoj vlasti, pre svega, sa liste „Pokret „300 Kragujevčana i Pokret Volim svoje selo – Dušan Zeka Aleksić“, Narodna stranka poziva nosioca liste i lidera Pokreta „300 Kragujevčana“ da istupi iz lokalne vlasti i podnese ostavku na položaju Gradskog većnika za obrazovanje. Imajući u vidu da su na izborne nepravilnosti ukazivali i istaknuti članovi njegovog pokreta, neophodno je da se od ovih negativnih političkih pojava jasno distancira i njihov lider. Biti više od godinu dana koalicioni partner u vlasti sa strankom koja galopirajućim putem ruši sve institucije u društvu i uništava politički život sasvim je dovoljan period da se uoči da sa takvim ljudima ne može biti plodotvorne saradnje u pogledu lokalnog razvoja, pri čemu se takvim delovanjem daje samo legitimitet pomenutim destruktivnim procesima u društvu.

Uvažavajući odličan rezultat koji je Pokret na čelu sa njihovim liderom Aleksićem postigao na prošlogodišnjim lokalnim izborima, kao i ceneći njegove liderske osobine i energiju, smatramo da je krajnje vreme da se napusti lokalna vlast i da se pridruže u opozicionoj borbi. Kako je pomenuti rezultat ostvaren na opozicionoj platformi i obećanju građanima da se neće ući u lokalnu vlast sa SNS-om, smatramo da i moralna odgovornost nalaže Aleksiću da napusti gradsku vlast i da se svrsta u antirežimski blok.

Tagovi:

5 komentara

  1. Evo Zeka sve trkom ide u opoziciju. Šta je bre vama iz NS? Pa on je od naprednjaka sve dobio što je tražio. Glumio je opoziciju na prošlogodišnjim lokalnim izborima i lagao narod da će on i njegovih 300 fantoma ko zna šta uraditi za grad, a onda je brže-bolje posle izbora ušao u lokalnu vlast sa SNS. Preciznije rečeno naprednjaci su mu, posle njegove kuknjave i molbi, udelili mrvicu vlasti (jer im faktički nije ni trebao pošto imaju apsolutnu većinu). Srozao je sebe tada i politički i moralno, a ovo što je uradio na izborima za MZ je samo političko „vađenje“. Opet je naš politički neobrazovan narod poverovao u prevaru, i to ponovo Zekinu. Doduše nisu ni imali neki izbor. Sa jedne strane su imali naprednjačke prevarante, a sa druge Zeku. Pa vrlo dobro znamo da je Zeku „stvorio“ Verko, a onda mu je ovaj okrenuo leđa. Za Zeku važi (u političkom smislu) ona crnohumorna srpska izreka „kad će tata da mi umre pa da postanem domaćin“. On čak u svom „baronisanju“ naroda pokušava i da liči na Verka, po principu „ja bih da budem i u vlasti i u opoziciji“. Sedenje na dve stolice se obično završava sedenjem na podu. Nek Zeka pita Verka ako ne veruje.

    1. Gde napred? Pa on i njegovih 300 Kragujevčana su u koaliciji sa SNS. Ako misliš da ide zajedno sa njima u ponor onda se slažem. Kad ih već toliko voli neka odu zagrljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.