NARODNA STRANKA KRAGUJEVAC: UMESTO DA SE UNIŠTI „POLJANČE“, IZGRADITI OBDANIŠTE

Politika

Gradska vlast planira da u mesnoj zajednici „Filip Kljajić“ izgradi obdanište tako što će prethodno uništiti igralište škole „Đura Jakšić“, koja je najstarija osnovna škola u gradu, tvrdi se u saopštenju odbora Narodne stranke u Kragujevcu.

  • Ne pomažu brojni vapaji stanovnika Pivare, Bresnice i Lekine Bare, koji podsećaju da je zemljište na kome je izgrađeno popularno „Poljanče“ u stvari poklon koji je gradu ostavio deda fudbalskog trenera Race Jovanovića sa jedinom željom – da tu bude dečije sportsko igralište. Najavljeno je i potpisivanje peticije za obustavu radova, koja predstavlja legitiman vid građanske borbe protiv kršenja zakona.

Narodna stranka Kragujevac, navodi se u saopštenju, u svom programu za revitalizaciju ovog dela Kragujevca predviđa sanaciju i rekonstrukciju oba objekta.

  • Obdanište „Neven”, koje se nalazi u istom naselju, postalo je premalo da primi svu decu i kao logično rešenje se nameće izgradnja obdaništa u školskom dvorištu OŠ „Đura Jakšić”, gde je godinama bila predškolska ustanova, a koja je trenutno u
    vrlo lošem stanju, kaže se u saopštenju.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.