Narodna stranka: Ni godinu dana od podnošenja krivične prijave zbog urušavanja Tržnice, nema odgovora

Grad Politika
Konkurs za direktora JKP Šumadija završen je u nedelju (7. jun). Ti povodom oglasio se Gradski odbor Narodne strankke u Kragujevcu, čije saopštenje prenosimo:

Po najavama u medijima dosadašnji direktor JKP Šumadija Nemanja Dimitrijević neće dobiti nov mandat.

Komunalni sektor direktno utiče na kvalitet života stanovnika Kragujevca. Lokalna vlast u Kragujevcu na čelu sa Srpskom naprednom strankom nije dovoljno vodila računa o ovom sektoru već se, po svemu sudeći, vodila željom udovoljavanja ličnih interesa. Kao dokaz tome imamo situaciju da je čak i sud potvrdio da je Nemanja Dimitrijević nezakonito izabran na funkciju 2017. godine jer nije ispunjavao uslove iz konkursa, ali ga to nije sputalo da na toj poziciji ostane do kraja svog mandata.

Kako se to odrazilo na poslovanje i rad preduzeća možemo videti na primeru prezaduženosti JKP Šumadija, milionskoj „investiciji“ u ekološku garažu čija popunjenost još uvek ne prelazi četvrtinu kapaciteta a koja je predviđena da samu sebe otplati, rekonstrukciji pijace Centar čijeg oštećenja smo svi svedoci, neiskorišćenog novca za izgradnju autobuskih stajališta…

Posledice ovakvog nedomaćinskog poslovanja trpeće generacije i generacije posle nas. A da li je najveća kazna za loše poslovne poteze samo to što neko neće biti izabran na novu funkciju govori i podatak da bezmalo godinu dana od podnošenja krivične prijave koju je Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu podneo protiv Nemanje Dimitrijevića i dva NN lica zbog urušavanja dela objekta stare Tržnice 17. jula 2020. godine nemamo zvanične informacije o tome da li je pokrenut krivični postupak ili je prijava odbačena. Jedina informacija jeste je tužilaštvo iz Kragujevca predmet prosledilo Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Pozivamo nadležne u gradu Kragujevcu da poštuju struku a ne stranačke interese i na čelo JKP Šumadija postave profesionalca a ne stranačkog poslušnika.

Tagovi:

3 komentara

  1. Sve će to rešiti Dašićev bratić Marko kad zasedne na mesto direktora JKP Šumadija. Samo još treba Dašićeva komisija da prekrši zakon i dozvoli Marku da se kandiduje, iako nema zakonske uslove za učešće na konkursu (i baš ništa ne zna o komunalnim delatnostima niti o upravljanju velikim komunalnim sistemima). Ali zašto je sve to bitno… pa naučiće. To je isto kao kad detetu daš da vozi ferari, a ono se teško snalazi i sa triciklom. Zbog svega toga više ne treba brinutu jer će se zgrada tržnice, kada se naš „profesionalac“ Marko dočepa direktorke fotelje, konačno srušiti.

  2. Narodna stranka nema prava i Vuk Jeremić da zucne o bilo čemu jer je učestvovao u rušenju države koja se sada oporavlja i pokušava da se popravi ono što su on, Tadić i Đilas upropastili dok su pumili svoje džepove. Vuk je dobijao milione za svoje prljave poslove gde se izvukao uz pomoć skupih advokata. Kreni promeni nema za cilj da pomogne građanima već da na svaki način sruši vlast kako bi zaseli u fotelje i punili svoje džepove. Hvala bogu narod više ne naseda na to. A vaš pokret je na kriminalan način došao do mog mejla i budete li mi još jedamput poslali vaše glupe apele za potpis imaćete posla sa zakonom

    1. Da nisi i ti polaznik naprednjačke „akademije“ koju „vrlo uspešno“ vodi Ksenija Vučić. Možda ti je Luka Kebara kolega? Jel vam ispiranje mozga rade na početku ili na kraju „studiranja“?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.