Narodna stranka od JKP Šumadija traži na uvid ugovor sa bankom o hipoteci nad objektom pod zaštitom države

Politika

Kragujevački odbor Narodne stranke pre pet meseci podneo je krivičnu prijavu povodom oštećenja dela objekta pod zaštitom države i jednog od, kako istuču, simbola grada – pijace „Centar“ , odnosno Gradske tržnice.

  • Objekat, koji se nalazi u sklopu celine Miloševog venca, izgrađen 1929. godine skoro 70 godina od osnivanja, posle jednog rata, jednog bombardovanja, godina krize i devastiranja doveden je u novu opasnost a to je da postane privatno vlasništvo. Narodna stranka u Kragujevcu nije protiv rekontrukcije niti pijace niti drugih objekata od kulturnog i istorijskog značaja i pohvalićemo ako je potrebno. Ali, ne možemo da pohvalimo konstantno devastiranje svo ovo vreme a na šta smo mi kroz medije i ukazivali, kažu u Narodnoj stranci.

U toj partiji podsećaju da su se još u aprilu ukazivali na činjenicu da javnost dovoljno upoznata sa planovima i načinom utroška dva i po miliona evra namenjenih rekonstrukciji Zelene pijace.

  • Nekoliko meseci nakon toga i nakon urušavanja dela objekta podneli smo krivične prijave protiv direktora JKP Šumadija i odgovornih lica. Odgovor na tu krivičnu prijavu očekujemo u narednim nedeljama. Danas podsećamo na informaciju koju smo već saopštili – da je lokalna vlast preko JKP Šumadija stavila hipoteku na ovaj objekat i samim tim dovela u moguću opasnost da Kragujevac ostane bez jednog od svojih upečatljivih simbola.

Gradski odbor Narodne stranke od JKP Šumadija traži na uvid ugovor sa Addiko Bank a.d. Beograd o kreditu koji je namenjen za investiciona ulaganja i ponovo pita ko je iz grada ponudio a ko je ispred banke prihvatio objekat gradske tržnice da bude pod hipotekom? Kao ko je izvršio procenu i na koliko je objekat procenjen?

Narodna stranka poziva i sve političke organizacije i odbornike u Skupštini grada da se izjasne povodom stavljanja hipoteke nad objektom Tržnice.

Tagovi:

5 komentara

    1. Zato što je narod uplašen i sluđen, zato što nam nepismeni likovi vode državu i svakodnevno prete svima onima koji im se suprotstave, zato što više nema ni snage ni volje kod pametnih ljudi da ulaze u klinč sa budalama. Srbija je Radoje na umoru.

  1. Ajmo mnoooogoo vise konkretnog sa sto manje price.

    Nije sustina da budete ni gori ni bolji ni isti vec da budete posebni i jedinstveni po necemu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.