Narodna stranka podržala apel Skupštine slobodne Srbije

Izbori 2022 Politika

Predsedništvo Narodne stranke podržalo je na današnjoj sednici apel Skupštine slobodne Srbije da opozicija u pregovorima sa vlašću o izbornim uslovima uz posredovanje EU nastupi sa dva pregovarača i jedinstvenom platformom, saopštila je danas Narodna stranka.

  • Narodna stranka se od početka zalagala da svi koji su održali reč datu građanima i bojkotovali lažne izbore 21. juna 2020. godine u pregovorima budu zajednički predstavljeni sa najviše dva pregovarača nesporne stručnosti i kredibiliteta. Aktivno smo sarađivali i učestvovali u izradi pregovaračke platforme sa Skupštinom slobodne Srbije i Srpskim pokretom Dveri, uz podršku naših partnera iz Udružene opozicije Srbije, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Narodna stranka pozvala je „sve one koji neće da igraju režimsku igru” na hitan dogovor o imenima dvojice pregovarača koji bi u dijalogu zastupali jedinstvenu platformu, i istakla da oni ne moraju biti iz njenih redova.

  • Vremena je sve manje, a režimu odgovara odugovlačenje procesa, jer mu cilj nije da zaista obezbedi uslove za slobodne izbore, već da od dijaloga napravi rijaliti i kozačku skupštinu, navela je Narodna stranka.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.