Narodna stranka traži da grad skine hipoteku sa gradske Tržnice

Politika

Predstavnici Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu danas su predali zahtev gradonačelniku Nikoli Dašiću, u kojem zahtevaju od grada Kragujevca, kao osnivača JKP Šumadija Kragujevac d.o.o, koji u ovom preduzeću ima 100% vlasničkog udela, da u što kraćem razumnom roku pokrene postupak promene obezbeđenja, po investicionom kreditu kod Adiko banke i da na taj način sačuva zgradu Gradske tržnice.

U Narodnoj podsećaju da je JKP Šumadija Kragujevac d.o.o. 19. jula 2019. zaključila Ugovor o dugoročnom kreditu na iznos od pet miliona evra, na period od 10 godina, a obezbeđenje po tom kreditu je upravo zgrada Gradske tržnice.

  • Smatramo da neuspešna rekonstrukcija Gradske tržnice ne treba da služi za političko nadmudrivanje, već nas poziva na odgovornost da spasimo grad od nekompetentnog i nedomaćinskog odnosa, kako predhodne tako i ove gradske vlasti, i da konkretnim predlozima i rešenjima budemo čuvari duha i tradicije Kragujevca.
    S obzirom na to da imamo inertnu i nezainteresovanu gradsku vlast, koja je jedino ažurna kada treba organizovati prevoz članova na političke skupove širom zemlje, dajemo gradonačelniku rok od 30 dana da odgovori šta je po ovom predlogu urađeno. U suprotnom, Narodna stranka će biti prinuđena da promeni način svog budućeg delovanja i nastupanja, jer je stanje u kojem se grad nalazi alarmantno, činjenjem i nečinjenjem aktuelne gradske vlasti, te se mora nešto hitno preduzeti, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.