Narodna stranka u Kragujevcu podržava protest prosvetnih radnika

Politika

Gradski odbor Narodne stranke, kako kažu, „svom snagom podržava protest prosvetnih radnika“, koji je, najavljen za 1. decembar.

  • Kao nigde u 21. veku, u vremenu demokratije i proklamovanih sloboda, prosvetni radnici u našoj zemlji su prinuđeni na protest, kako bi skrenuli pažnju na svoj ponižavajući položaj u društvu.
    Ono što se desilo u srednjoj školi u Trsteniku je samo vrh ledenog brega, nešto što je zatalasalo javnost i nateralo sve nas da stavimo prst na čelo i zamislimo se, ali je istina je da se takvi i slični incidenti i slučajevi nasilja dešavaju, skoro svakodnevno i u kragujevačkim školama, kažu u Gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu.

U toj partiji ističu da je „uzroka za ovakve probleme je mnogo“, kao i da je potrebno „sistemsko rešenje na nivou države“.

  • Ali, šta očekivati od ove i ovakve vlasti, kod koje je ministarstvo, koje je u svakoj modernoj državi sveta strateški najvažnije, postalo moneta za potkusurivanje i šansa za uhlebljenje stranačkih kadrova koji su morali negde da se „smeste“. Škola je ogledalo jednog društva, a nama je to ogledalo, po ko zna koji put, otkrilo poražavajuću istinu, da je car go.
    U društvu i tendeciozno stvaranoj atmosferi „velikog vođe“, društvu rijaliti programa, bez pravog sistema vrednosti i pogrešnih uzora, u fabrikovanoj atmosferi ružičastih i sličnih televizija, sasvim je logično i očekivano da nam se ovako nešto dešava.
    U tom i takvom društvu demokratija je shvaćena kao sloboda da svaki pojedinac može da govori i čini onako kako mu se prohte i da za to ne trpi nikakve posledice, ali, gospodo draga, to nije demokratija, to je anarhija, a sliku anarhije smo upravo mogli da vidimo na snimku iz Trstenika.
    Zbog toga, poštovani učitelji i nastavnici, želimo jak vetar u vaša jedra, a sutra u 12 časova budite ono što jeste, jer je to ništa drugo, do još jedan školski čas, šansa da se nauči, usvoji nešto novo i ukaže na greške, poručuju iz Narodne stranke.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.