Nastavljeno suđenje predsedniku Sindikata oružara

Društvo

U Osnovnom sudu u Kragujevcu, danas je  saslušanjem svedoka, nastavljeno suđenje predsedniku Sindikalne organizacije „Zastava oružje“ Draganu Iliću, po krivičnoj prijavi za navodni  napad na službeno lice, koju je protiv njega podneo predsednik Nadzornog odbora (NO) fabrike,  pukovnik Vojske Srbije Ivica Marjanović. 

U optužnici koju je podiglo Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu, navodi se da je predsednik Sindikalne organizacije ‘’Zastava oružje’’  tokom štrajka zaposlenih 18.maja 2018. godine u službenim prostorijama fizički napao pukovnika Ivicu Marjanovića,  predsednika fabričkog  Nadzornog odbora.

Prema navodima iz optužnice, Marjanović  i članovi Nadzornog odbora, prilikom štrajka zaposlenih nalazili su se u kancelariji   generalnog direktora, u koju je ušao predsednik Sindikata Dragan Ilić.

Na otvaranju glavnog pretresa  u novembru prošle godine, Marjanović je naveo da mu je tada Ilić  pretio, a potom  krenuo i rukom sa namerom da ga udari. U pokušaju da to izbegne, Marjanović  je rekao da je zadobio povredu kičme, posle čega je lekarsku pomoć zatražio na Vojno medicinskoj akademiji (VMA).

Piše: Aleksandra Petrović, Nova.rs
Fotografija: Predrag Petrović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.