NDMBGD: Oni koji bi trebalo da čuvaju interese građana, najveći promoteri Rio Tinta

Izbori 2022

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da je najava referenduma o eksploataciji ruda u zapadnoj Srbiji, koju je najavio predsednik Aleksandar Vučić, nedopustiva manipulacija javnošću Srbije i služi da se od javnosti sakrije činjenica da je Rio Tinto već počeo radove na ispitivanjima ruda i otkup zemljišta.

U saopštenju se navodi da je ono što najviše brine je da su zagovarači i promoteri Rio Tinta Srbiji upravo oni koji bi trebalo da čuvaju interes građana, Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović.

  • Umesto da od investitora traže odgovore i garancije, oni su u promotivnoj kampanji za Rio Tinto. Dakle ne govorimo više o tome da li će Rio Tinto početi da radi u Srbiji, on je već počeo, upozorava Ne davimo Beograd.

Ne davimo Beograd uvek će biti uz građane zapadne Srbije, Loznice, Zrenjanina, Bora, Obrenovca, Lazarevca, Požege, Kosjerića, Valjeva, Pančeva, Smedereva i svih drugih gradova u Srbiji, „gde se ugrožava zdrav život ljudi kako bi se nahranila naprednjačka hobotnica gladna profita na muci građana“.

  • Umesto da se nagomilani ekološki problemi ovih sredina rešavaju, sprovode se novi štetni projekti koji će iznova trovati građane, dodaje se u saopštenju.

foto: Ne davimo Beograd
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.