NEDELJKO MANOJLOVIĆ: POMOĆI LJUDIMA NA SELU, A PROSVETNIM RADNICIMA POVEĆATI PLATE

Izbori 2022

Kandidat za gradonačelnika Kragujevca izborne liste „ALEKSANDAR ŠAPIĆ – POBEDA ZA KRAGUJEVAC“, prof. dr Nedeljko Manojlović je istakao da on neće obilaziti sela i naselja samo u predizbornoj kampanji.

  • Neću obilaziti sela i naselja svake četvrte godine da bismo skupljali glasove za izbore. LJudima je muka od istih predizbornih karavana koji ih svaki put ubeđuju da glasaju za njih. Nažalost, na selu je svake godine stanovnika sve manje. Pojedina sela su potpuno nestala. Seljaci žive veoma teško. Kilogram jabuka se prodaje za 10 dinara. Država i grad treba iskreno da pomognu selu. Ono što nas razlikuje od drugih lista je što smo okupili nove ljude i ne vodimo kampanju, već se predstavljamo građanima na totalno drugačiji način. Nažalost, u predizbornoj kampanji svakodnevno gledamo bajke u koje ni sami autori ne veruju, vređajući inteligenciju naših sugrađana. Nikada nećemo obećavati da ćemo od Lepenice napraviti Dunav. Naša kampanja su naši rezultati koje smo postigli u profesionalnom smislu, pre nego što smo ušli u politiku. To nas preporučuje jer ne obećavamo nerealno, kao većina lokalnih lista, ali ćemo sve učiniti da pomognemo našim građanima, bilo da žive na selu, bilo u gradu. Obrazovanje kao jedan od stubova našeg društva, ne sme da budu deo tržišne ekonomije. Grad mora nastaviti dobru praksu koju je započeo pre četiri godine, a to je renoviranje školskih objekata i izgradnju novih. Vaspitači, učitelji, nastavnici i profesori obavljaju veoma odgovoran posao i treba da budu mnogo više plaćeni za svoj rad. Ovo su preduslovi za unapređenje obrazovanja. Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Vladika Nikolaj Velimirović je rekao: „Obrazovan je onaj koji ima obraza“. Mnogi se toga ne pridržavaju, već se koriste svim sredstvima da bi došli na vlast. Ako izgubiš izbore, imaćeš šansu da možda sledeće dobiješ, ali ako izgubiš obraz, gubiš ga trajno, zaključio je prof. Manojlović.
Tagovi:

2 komentara

  1. Daj bre covece obuzdaj se ne lupetaj vise, ti si vlast vec 6 godina pa sto nisi pomogao selu i digao plate za koje grad nije ni nadlezan. Amater i lazov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.