????????????????????????????????????

NEDIM SEJDINOVIĆ, PREDSEDNIK NDNV-A PODNEO OSTAVKU

Društvo

Drage prijateljice i prijatelji, poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavam vas da sam danas podneo ostavku na mesto predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine i o tome obavestio izvršni odbor udruženja.

Razlozi su, kako se to uobičajeno kaže, lične prirode.

Činjenica da se bezmalo petnaest godina nalazim na raznim rukovodećim položajima u NDNV-u, kao i da su protekle godine za novinarska i medijska udruženja, u borbi za medijske slobode, ali i za sopstveni opstanak, bile veoma naporne i traumatične – govori dovoljno sama po sebi.

Ovo međutim nije loša vest ni za mene lično ni za NDNV.

Uskoro će naše udruženje, o čemu ćete biti obavešteni, imati skupštinu na kojoj će biti usvojen novi statut i izabrani novi organi upravljanja, a u toku je i rad na izradi strateškog plana, koji će dugoročno odrediti ciljeve i metode budućeg delovanja udruženja.

Kao što sam rekao pre par meseci na proslavi 29. rođendana NDNV-a, došlo je vreme da nove generacije novinara i saradnika preuzmu upravljanje udruženjem, a da mi – nešto iskusniji – budemo sa njima i uz njih.

Ponosan sam što sam doprineo tome da je stasala sjajna ekipa mladih novinara, članova i saradnika NDNV-a, koji će itekako, uz našu nesebičnu pomoć, znati da se nose sa brojnim izazovima koji se nalaze pred nama.

Svoju profesionalnu karijeru nastavljam u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

Želim da vas uverim da moja ostavka nema veze sa najnovijim talasom pretnji i uvreda kojima sam ovih dana izložen, kao i da sam siguran da ću i u budućnosti biti meta mržnje i verbalnog nasilja, jer je to sastavni deo posla kojim se bavimo u ovim nesrećnim vremenima.

Želim svima da se zahvalim na dosadašnjoj saradnji, koju nastavljamo u nešto izmenjenim formatima.

Svako dobro želim,

Nedim Sejdinović

Novi Sad, 25. mart 2019.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.