Nenad Vasilić i Naked u polsednjem ovogodišnjem „kvArtu” SKC-a

Kultura

Večeras, u četvrtak 30. decembra u 21 sat na YouTube kanalu SKC-a biće emitovana episzoda iz serijala „kvArt” sa ovogodišnjeg festivala Estam 21 u koj nastupaju na koncertu u Čaurnici Nenad Vasilić i grupa „Naked”

Nenad Vasilić Trio (Srbija/Austrija)

Nenad Vasilić, kontrabasista, kompozitor i pedagog već dugo je među predvodnicima evropskog džeza, a do sada je napisao više od 40 originalnih kompozicija, i objavio 12 albuma pod svojim imenom.

Vasilićevo stvaralaštvo je fuzija evropskog džeza i improvizovane muzike, obojeno melodijama i ritmovima iz bogatog nasleđa balkanskog folklora uz koji je odrastao i koji ga inspiriše.

„Ova muzika je veoma edukativna. Prisutna je energija muzike njegove domovine. Nekako, prevazilazi sva mišljenja, kritike, jezička i kulturna ograničavanja.” (Denai Burbank, JazzReview).

NAKED (Srbija)

Naked je ingeniozan core-band iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i fri džezom. Njihov korpulentan i žestok miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana, sa elementima svinga i fri džeza, predstavlja soundtrack beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.