Nestorović podneo zahtev gradu da Kragujevac dobije teretane na otvorenom

Servisne informacije

Dejan Nestorović, član ekološke radne grupe u skupštini Kragujevca podneo je incijativu članu gradskog veća za sport Predragu Stevoviću da Kragujevac dobije teretane na otvorenom i na svežem vazduhu.

  • Te investicije nisu skupe za budžet grada,a od izuzetnog su značaja za fizički i kulturni razvoj. Vežbanje ispred zgrada na platformama od šest do deset sprava na svežem vazduhu ima izuzetan zdravstveno-fizički značaj.Veliko interesovanje postoji i medju ženskom populacijom za vežbanjem na otvorenom. Promocija zdravlja i kulture tela danas se svela na postavljanje dva koša i prefarbane tribine u Kragujevcu,na nekom terenu. Veliko pitanje je gde odlaze pare za sport i da li su ravnomererno rasporedjene za sve sportove? Ovaj grad kada je u pitanju moderan razvoj sporta i sportskih veština,jako zaostaje za mnogim gradovima u Srbiji i regionu i to se mora menjati. Teretana na otvorenom potrebno je da sadrži osnovne sprave za propadanje za grudi, spravu za sklekove, ali i vratila za zgibove, sprave za zadnju ložu i slično, kao što sadrže teretane na otvorenom u Beogradu i Novom Sadu.

Uz malo dobre volje i kreativnosti svi zajedno možemo značajno da doprinesemo promociji zdravlja i sporta u gradu,ali i da se smanje deformiteti koštano-zglobnog sistema posebno kod omladine i srednjeg doba

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.