Nikezić: SSP će poništiti sve štetne ugovore, od Beograda na vodi do prodaje PKB-a

Izbori 2022

Predsednik odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za privredu i finansije Dušan Nikezić poručio je danas ministru finansija Siniši Malom da će, kada opozicija dođe na vlast, biti raskinuti svi štetni ugovori, od partnerstva u Beograda na vodi i Er Srbiji do prodaje PKB i Luke Novi Sad, a oteta imovina vraćena državi Srbiji.

U pismu ministru Malom povodom izveštaja o poslovanju Beograda na vodi, on je podsetio da je „3,5 miliona evra dobit Srbije za pet godina od Beograda na vodi u koji je Srbija uložila, što u zemljištu što u parama, dve milijarde evra“, i da dodatno Beograd na vodi duguje gradu samo za uređenje zemljišta preko 100 miliona evra, saopštila je SSP.

  • Vaši saradnici sada najavljuju da će Beograd na vodi, nakon gubitka u 2020. godini, već 2021. ostvariti ‘fenomenalan rezultat’ i dobit od 25 miliona evra, što je osam miliona za Srbiju. Da li ste svesni da to znači da će biti potrebno 250 godina za povraćaj dve milijarde evra novca i imovine koji je naša država uložila u ovaj projekat, upitao je Nikezić.

Prema njegovim rečima, „arapski partneri fakturišu blizu pet miliona evra godišnje za usluge razvoja projekta, naplaćuju kamatu od 4,75 odsto za pozajmicu od 25 miliona evra, a od najavljenih 3,5 milijarde, uplatili su samo 80 miliona evra i očigledno više neće, pošto je poslednja uplata bila još 2016. godine“.

  • Svaki dil koji ste napravili sa Arapima štetan je za Srbiju i služi samo za izvlačenje srpskog novca i imovine,  naveo je Nikezić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.