NIKOLA ČAMPAREVIĆ:

Politika

Nakon što je iz opštine Knić stiglo objašnjenje dodele solidarne pomoći pred Novu godinu, oglasio se i odbornik Nikola Čamparević koji je, podsetimo, 31. decembra oblepio opštinski auto nalepnicima na kojima je pisalo“bojkot“, kao i rešenjem o dodeli pomoći.

I saopštenje Nikole Čamparevića prenosimo:

  • Predsedniku je trebalo 11 dana od Nove godine i primanja ,,solidarne pomoci,, da se probudi iz zimskog sns sna! I preko opstinske zvanične stranice, demantuje dokazani stav da uprkos reformama državne vlasti ipak on sa 80.000 dinara plate ne može da živi. U saopštenju je izreceno mnogo ne istina:
  1. Nezabeleženo je da se na zvaničnoj stranici jedne državne institucije demantuje odbornik te iste institucije. Zamislite nešto tako u jednoj iole normalnoj državi. Kaže se da visš od decenije radnici nisu primili ,,solidarnu pomoć,,! Prva neistina. Za vreme mandata Borislava Busarca bila je isplaćivana. Ali samo radnicima, i to ne samo radnicima Uprave, već i radnicima svih drugih opštinskih preduzeća i ustanova. I na toj isplati radnicima se zaustavio, iako je i on mogao sebi i svom rukovodstvu da isplati,, socijalnu pomoc,,.
  2. Druga neistina ogleda se u činjenici da bi se rukovodstvu opstine uskratilo zakonsko pravo na ,,solidarnu pomoć,, i ugrozila prava. Predsednik opštine Topola, recimo, izričito je odbio da pomoć isplati sebi i predsedniku Skupštine opštine Topola, konstatujuci da je to najblaže rečeno – sramota. Zaposleni su dobili pomoć.
  3. Treca neistina je odnosi se na nadoknaedu koju primam kao odbornik. U opštini Knić ta sredstva iznose 3.500 dinara na tromesečnom nivou. I ona se opredeljuju u mom slucaju a znam i za jedan veci broj drugih opozicionih kolega u donatorske namene.
  4. Ljudi imaju 14.000 dinara poljoprivrednu penziju, radnici 20.000 a plate su do 30.000 dinara u privredi. Umesto da se izvinite, podnesete ostavke Vi odborniku šaljete policiju.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.