Nikola Dašić: Ćutanje za govornicom je klasičan vid zloupotrebe (VIDEO)

Grad Politika

Sednica Skupštine grada, koja je počela u sredu u 9 sati trajaće, po svoj prilici, do iza ponoći. A procena je da, ukoliko se nastavi ovim tempom, može da potraje do 1. maja. Odbornici opozicije svoje pravo za skupštinskom govornicom koriste tako što od ćute vreme koje im pripada.

Vladajuća koalicija glasa, ali ne učestvuje u skupštinskoj raspravi. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, u izjavi za Glas Šumadije kaže da su „već navikli na ovaj model ponašanja opozicije“.

  • I kao grad i kao država navikli smo na taj način vođenja politike u kome se ljudi sprečavaju da govore, da normalno rade. Poštujemo ovaj dom i sve odluke koje bi trebalo da se usvoje, kako bi Kragujevac mogao normalno da funkcioniše.

Ćutanje opozicionih odbornika za govornicom, Dašić ocenjuje kao „klasičan vid zloupotrebe poslovnika“:

  • Poslovnik predviđa da se odborniku omogući pravo na reč i na rasrpavu. Rasprave nema, nego se na silu pokušava nešto da se izvuče. Ne popuštamo, jer je opozicija rekla da je ovo vid kampanje i da će biti još sličnih performansa. I jednom ako popustite, jer to može da ide dalje.

Kaže i da je Skupština donela odluke o onome „što je najvažnije“:

  • Došli smo do tačke Đurđevdanskih nagrada, kako ne bismo naše buduće laureate na svečanoj sednici Skupštine uskratili za njihove nagrade, sve ostalo kad se, ako se i koliko se stigne. Tako smo organizovani da ni ovaj vid blokade, pritiska, nasilja, ne može da nas spreči da funkcionišemo. Na konflikt ne želimo da odgovaramo konfliktom.

Opozicija u Kragujevcu je danas pre početka redovne sednice Skupštine grada Kragujevca tražila je da se prvo održi hitna sednica na kojoj bi se raspravljalo o „štetnoj“ odluci da se isplati 300 miliona dinara iz budžeta za ekspropijaciju zemljišta kod “Zastavinog servisa“. Gradonačelnik Dašić da vlast ne izbegava temu, ali ne želi da se o njoj „priča na ovaj način“.

  • Izneli su niz neistina. Prva je da je grad Kragujevac otkupio zemljište koje je bilo gradsko, što je apsolutno netačno. I proverljivo. Odete u katastar, tražite istoriju kretanja parcele i proverite. Odatle, pa na dalje sve je neistina za neistinom. Kompletnu papirologiju imamo, tvrdi Dašić.
Tagovi:

3 thoughts on “Nikola Dašić: Ćutanje za govornicom je klasičan vid zloupotrebe (VIDEO)

  1. Ako je gospodin Dašić u pravu, zašto vladajuća većina ne dozvoli raspravu u skupštini? Čega se plaše, ako govore istinu?

  2. Sad bi opet mogao da podneses ostavku ko onomad jer ne mozes vise da trpis tu uzurpaciju pa na izbore al u isto vreme kad i svi ostali.

  3. Gradonačelnik Dašić je pravi borac za pravdu i njemu podrška ! On štedi pare građana Kragujevca i ne postavlja većnika za urbanizam, da ne bi pravio urbanistički haos ! Zna on da bi taj većnik samo smetao ostalim većnicima ! Kad dolaze Odluke vezane za urbanizam na Veće , samo bi bili zbunjeni, ako bi taj većnik bio protiv neke odluke! Zamislite da na veće dođe Odluka da se investitoru Vaker Nojzon-u, proda gradska parcela koja je Generalnim planom ( još za vreme Verka ) predviđena za autobusku stanicu ( preko puta Data centra )! Pa im se u paketu izdaju sve dozvole , koje nisu u skladu sa tada važećim Generalnim planom 2015 ! A onda kad se sve dozvole (suprotne planu) izdaju i izgradi objekat, Gradsko veće usvoji novi Generalni plan naručen od SNS direktora https://www.glassumadije.rs/kragujevacke-kako-se-projektuju-direktori/ gde su ucrtane namene koja su u interesu te privatne kompanije ! To bi bilo pranje lokacija preko Uprava i Urbanizma i Veća, i svi bi bili odgovorni, jer su prodali privatnim kompanijama gradsku parcelu, koja je planom namenjena za javnu funkciju ! Mogli bi tako svi privrednici da rade to isto ! Kupe parcele koje su gradske ! Onda zatraže i dobiju dozvole da grade šta hoće od Uprave za urbanizam ! Pa uz nalog Uprave za investicije ka SNS direktoru u JP Urbanizam od kojeg naručuju planove, dobiju sve lepo oprano kroz novi plan ili Urbanistički projekat ! Za Zastavin servis u vreme otkupa u Generalnom planu nije bila propisana namena autobuska stanica ( tada je još bila aktivna lokacija preko puta DATA centra )! Uprava za investicije je za Zastavin Servis posle naručila plan od SNS direktora u JP Urbanizam , suprotan Generalnom planu da bi pripremili izdavanje dozvola za tu parcelu ! Na kraju su pokušali da se izvuku ( kad su svi saznali šta rade ) tako što su uključili SNS program pranja planova na centrifugu ! U novom Generalnom planu 2030 autobuska stanicu su izbacili iz svih lokacija, da bi kao pokazali da nisu hteli da nameste pranje na lokaciji Zastava servis ! Ako naš mudri gradonačelnik nema veze sa ovim lancem pranja lokacija , odgovoran je kao predsednik Gradskog Veća ( on i svi članovi Veća ) za glasanje o odlukama za koje nisu stručni, jer su se sve odluke donosile bez većnika za urbanizam ( kojeg izgleda namerno ne postavlja ) i preko njegovih partijskih kadrova u urbanizmu ! ĆUTIMO PRIČAJUĆI !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.