Nikola Dašić: Kragujevac ima dosta sela i nijedno ne smemo da zaboravimo

Grad Politika


Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima iz Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj, obišao je danas Resnik, kako bi meštane ovog sela upoznao sa programom podrške kroz subvencije i podsticaje iz gradskog budžeta za razvoj poljoprivrede u ovoj godini, ali i razgovarao sa njima o problemima koje imaju.

  • Stanovnici Resnika imaju standardne probleme koji se provlače kroz sva naša sela, a tiču se osnovnih uslova potrebnih za život. U Resniku smo nasuli put do groblja sa obe strane, zamenili 50 sijaličnih grla, uradili novu liniju rasvete, ali svakako da ima jošu puno toga što treba uraditi. Pre svega postaviti novi asfalt, sanirati rupe, a očekujemo, kazao je gradonačelnik Dašić, da se ovo selo, kroz projekat Ministarstva poljoprivrede spoji sa Krčmarima.

Govoreći o budžetu za poljoprivredu za ovu godinu, koji je dupliran u odnosu na prethodnu, on je kazao da koliko god da je uvećan, to nikada nije dovoljno.

  • Nadam se da će nam gradske finansije biti takve, da možemo iz godine u godinu da ga povećavamo. Mi jesmo uradili dosta toga, i još ćemo dosta toga uraditi, ali strpljenje je ono što nam je potrebno, jer Kragujevac ima dosta sela i nijedno ne smemo da zaboravimo, poručio je Dašić.

Posetu Resniku gradonačelnik Kragujevca je iskoristio da obiđe i ovdašnju osnovnu školu koja ima 70 đaka, što je za jedno selo značajan broj.

  • Velika snaga Resnika su deca, a na gradu Kragujevcu je da nađe načina da ovu, kao i sve ostale škole u gradu i okruženju obnovi i dovede u pristojno stanje. U školi je stolarija u lošem stanju, zidovi neokrečeni, učionice se greju na bubnjare, a Resnik zaslužuje, kazao je Dašić zaslužuje da ima školu koja je prilagođena broju učenika i vremenu u kome živimo.

Inače, agrarni budžet za 2022. godinu iznosi 50 miliona dinara i uvećan je za 100% u odnosu na 2021. godinu. Iznos od 50 miliona dinara biće realizovan kroz subvencije i podsticaje namenjene poljoprivrednim gazdinstvima, a visina podsticaja kretaće se od od 50 do 100% od vrednosti investicije. Biće realizovano 12 programa, a preko Agrarnog budžeta, grad Kragujevac će pružiti podršku i mladim nosiocima poljoprivrednih gazdinstava tako što će svi nosioci gazdinstva mlađi od 40 godina dobiti uvećan podsticaj od 10% u odnosu na ostale korisnike. Raspisivanje konkursa i javnih poziva, očekuje se nakon dobijanja potrebnih saglasnosti od nadležnog Ministarstva.

Tagovi:

3 komentara

  1. A sela se Dašić setio pred izbore. Vidim da je poveo i gospođu Snežanu Katić, ženu koja je u svim vlastima bila zadužena za sela. Ili je možda ona njega povela pošto Dašića sela zanimaju koliko i lanjski sneg. To je ona priča o političarima koji uvek pred izbore počinju da obilaze seoske svinjce i kokošarnike i zamajavaju seljake praznim pričama. Verovatno su mu puna usta bila Vučića i naprednjačkih bajki o „jakom srpskom selu“.

  2. Trebao bi gradonsčelnik da poseti i Drenovački put od Korićana do Dragobrače , stazu koju su obećali vaši saradnici niste uradili udesi svaki dan, nedeljno najmanje tri, magistrala ko pista direktno iz autobusa silazimo na magistralu to vas nezanima a šaljete ove vaše za sigurne glasove, nema glasova dok ovu sitnicu nerešite.

  3. Gradonacelnik Dasic je persona koja na pravdi Boga uz pomoc direktora VODOVODA Nebojse Jakovljevica postenim gradjanima Kraujevca u gradskoj zoni ZABRANJUJE prikljucke vode i osnovne uslove za zivot, iste te postene gradjane koji o tome progovore , politizuje i izjavljuje da je prica o zabranama VODE zapravo politicka kampanja protiv njega i SNS,a . Sve se to desava u zemlji koja je ,,stabilna,, i gde nam nikada bolje nije bilo . Cestitam veliki je to covek . Gradonacelnice da li spavate mirno !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.