Nikola Dašić: Trg Radomira Putnika je dokaz da se Kragujevac gradi, a postupci opozicije pokazuju da žele haos i smeće

Grad Politika

Gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima obišao je danas radove na rekonstrukciji Trga vojvode Radomira Putnika, započete krajem oktobra prošle godine. Iako je tada najavljeno da je rok za završetak radova kraj 2023. godine, prema rečima Jelene Radeljić odgovornog izvođača radova ispred konzorcijuma Alex E&C i Vistok Investments i Dejana Ružića v.d. načelnika Gradske uprave za razvoj i investicije, dinamika je takva, da će radovi najverovatnije biti okončani dva meseca ranije, već u oktobru.

  • Imovinu grada Kragujevca i države Srbije nema pravo niko da uništava, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše sinoćni skup koji su u sali Skupštine grada organizovale opozicione stranke i njihovi lideri.

I mi smo dugo bili opozicija ali smo se bavili politikom na ozbiljan način. U borbi za svoje ciljeve nikada nismo rušili ili oštetili javnu imovinu – imovinu Republike Srbije ili grada Kragujevca.
Skup je najavljen za druge namene, jedna odbornička grupa je podnela zahtev za korišćenje sale Skupštine grada, ali bez pominjanja imena učesnika sinoćnjeg skupa. Poručujem da nema potrebe ubuduće to da rade, neka se slobodno predstave jer se skupštinska sala daje ili izdaje, za pet – šest hiljada dinara, svima na korišćenje. S obzirom na to da se radi o strankama koje nemaju svoje odbornike u Skupštini grada Kragujevca, zamolio bih njih i sve druge koji koriste salu da čuvaju imovinu i da poštuju taj prostor a ne da ostavljaju gomile smeća iza sebe. Ali, to dovoljno govori o njima i to su manje bitne stvari, zaključio je Dašić i dodao da je mnogo važniji Trg vojvode Radomira Putnika koji će u punom sjaju zasijati već u oktobru.

  • Naša je želja da ovo bude tek početak razvoja gradskog centra, koji će biti dostojno lice Kragujevca, poput Zmaj Jovine ulice u Novom Sadu ili knez Mihailove u Beogradu. Sada će i Kragujevac imati prepoznatljivu pešačku zonu gde će sugrađani i turisti moći da uživaju. Ovo je samo početak, najavio je gradonačelnik Nikola Dašić i dodao da je u planu završetak čitavog poteza Miloševog venca i ulice Crveno barjače, odnosno spajnje sa starom varoši.
  • Čitav ovaj prostor i dalje će se širiti ka Peronu ali i ka Robnoj kući Beograd, kako bi sutra centar Kragujevca bio lep i dostojan poput drugih evropskih gradova, rekao je Dašić.
Tagovi:

12 thoughts on “Nikola Dašić: Trg Radomira Putnika je dokaz da se Kragujevac gradi, a postupci opozicije pokazuju da žele haos i smeće

  1. Nisi ti iz Kragujevca, jer da jesi nikada ne bih radio ovo svom gradu. Spavao si iu školi i sada spavaš i rob si Aleksandra VUČIĆA. Bolje sredi Pijac, pusti ti opoziciju na miru. Vi ste zatvarali ljude u karantin da bi glasali za vas. Na šta ti liči TV Kragujevac nijedna opoziciona stranka nije imala obraćanje 5 godina. Živeo Kragujevac dole vlast.

  2. Rupa od 8 metara za fontanu koja štrcka vodu ??? Bravo graditelju naš ! Izgleda ko temelj za najveću WC šolju na svetu !!! Da nećemo možda da se prijavimo za najus.aniji grad na svetu ???

  3. Srem te bilo kada imaš obraza da izjavljuješ takve gluposti. Tvojom zaslugom i tvoih istomišljenika pijaca ne postoji ! Kupujemo po uličicama kao prosjaci. Svi ste vi isti, gledate da se brzo obogatite na račun naroda. Ulica Španskih boraca je kao da voziš po kaldrmi. Ni ostale nisu bolje.

  4. Ovaj Dašić je baš zanimljiv lik. Možda će do kraja svog mandata reći i nešto pametno. Možda mu se posreći.

  5. Samo 100 metara dalje Dasicu zida se Skadar na Bojani a ni sami ne znamo koliko godina. Ostavi bre po strani stranacenje vec kao gradonacelnik zavrsavaj gradjanima zeleni pijac jer ti je to izgleda neresiv zadatak za prelaznu ocenu.

  6. Prijatelju na voliš samo ti Kragujevac i ako različito razmišljamo ne znači da sam ja time opozicija, pogotovu ne tebi jado. Dosta si srušio a nisi nista podigao(Trznica), dosta ti je rupa na ulicama grada i neasfaltiranih ulica grada u 21.veku, nemamo Trg i centar grada gostima da pokažemo, kriminal cveta(neplanska gradnja zgrada u S.Markovica i M.Gusica, to je samo mali nabrojani deo…), Fiat?, Univerzitet drastično oslabio, nemamo šta turistički da ponudimo gostima, sve saobraćajnice nas zaobisle(auto put, moravski koridor, saobracajnica Lazarevac-Bor, auto put Milos, nezavršeno do Batočine, niste povezali od Petrovca kružni tok do kružnog toka Krst na izlazu iz grada…i još mnogo toga, nema dovoljno vrtića, ali zato ima zgrada(za svaku zgradu uzmi za pola vrtica), daj nam zoo vrt, sredi deponiju , uradi asfalt do Bozman groblja kako valja, uradi nešto da privucemo goste da ostave novac u ovom nama dovoljnom i skromnom gradu…pokreni sebe i svoje istomisljenike i budi konkretan prijatelju, tada ces pokrenuti i nas da i mi damo svoj pozitivni doprinos!!! Srećno nam bilo i neka nam je Bog u pomoci ako se nesto uskoro ne promeni na bolje!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.