Nikola Lončar: Šumadinci su talentovani košarkaši

Grad Košarka Sport

Nekadašnji proslavljeni srpski košarkaš, trener, a zatim i sportski komentator, rođen u Kragujevcu, Nikola Lončar, kaže da su Šumadinci talentovani za košarku i da to pokazuju i prethodne godine, ali da su se i od osnivanja košarke u gradu uvek pojavljivali dobri košarkaši koji su, svako na svoj način doprineli razvoju košarke u našem gradu.

Treneri

Lončar je, 2015. godine, sa svojim partnerom, Novakom Roganovićem, video mogućnost da „preuzme“ KK Radnički, što se na kraju, kako kaže, ispostavilo kao jako dobro.

 KK Radnički 1950 je iz Košarkaške lige Srbije ušao u Prvu B ligu, a u nedelju ih očekuje i Prvenstvo u Hali Jezero u 14 časova.

Lončar navodi da, pored njega, koji je i trener i sportski direktor, klub ima još tri trenera – Bogoljuba Đurića, jednog od, kako kaže, najuspešnijih košarkaša našeg grada, Nenada Milovanovića i Nenada Nikolića, koji je prošlogodišnji trener prve ženske košarkaške ekipe. Ističe da su sva četvorica taj posao preuzeli sa mnogo ljubavi i da za sad sve funkcioniše kako treba.

Lončar kaže i da sa svim veteranima kragujevačke košarke, klub ima dobar odnos.

Ističe i da su se vremena promenila u odnosu na vreme kad je on bio mladi igrač, ali da klub pokušava da se uskladi sa tim, i da se treneri trude da svoje znanje prenesu na mlade, talentovane Šumadince. Najveći cilj kluba ove sezone je, kako kaže, da te mlade igrače nauče da budu bolji košarkaši, bolji ljudi i da napreduju u svakom pogledu.

Vuk Živanović, je jedan od mladih članova kluba, koji je, iako ima samo osamnaest godina, već igrao u reprezentaciji i bio na Evropskom prventstvu.

Živanović kaže da je velika čast biti pozvan u reprezetaciju, a da je veliko zadovoljstvo igrati sa vršnjacima koji su najbolji u Srbiji.

Na pitanje kako je u Radničkom u Kragujevcu, kaže da je zadovoljan što su treneri dali šansu mladima i što se trude da oni steknu iskustvo koje je neophodno za ovu igru.

Mladima koji žele da igraju košarku, Živanović bi poručio da budu uporni i da ne odustaju od svojih snova.

Piše: Nikola Nikolić
Fotografije: Lazar Novaković
Tagovi:

1 komentar

  1. KK Radnički i KK Radnički 1950 su dva različita tima a Lončar nikada ništa nije imao sa ovim drugim. Nije bio uspešan ni sa ovim prvim jer je vrlo brzo napustio tu priču sa svojim kompanjonima. Još nešto, Radnički nikako nije mogao iz Košarkaške lige da uđe u Prvu B to se prosto kaže ispali iz lige jer su bili poslednji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.