Nikola Ribarić podneo ostavku na mesto direktora Javnog stambenog preduzeća u Kragujevcu, prelazi u drugu gradsku firmu

Grad

Kako Glas Šumadije saznaje, direktor Javnog stambenog preduzeća u Kragujevcu Nikola Ribarić podneo je ostavku na tu funkciju.

Ribarić, međutim, ostaje u menažerskom timu grada. Kako saznajemo, odlazi u EKG info datu. Reč je o preduzeću koje je grad Kragujevac osnovao u julu 2021. godine i koje ima šestoro zaposlenih. U APR-u piše da se bavi „obradom podataka, hostingom i sl“. Direktorka je Gordana Simović. Kapital preduzeća je milion dinara, koje je uplatio grad Kragujevac u avgustu 2021. godine.

U finansijskom izveštaju za prošlu godinu piše da je preduzeće bolje poslovalo nego 2022, ali je pitanje – šta je radilo šestoro zaposlenih? Upućeni kažu da je reč o „izmišljenoj firmi“, čije je zadatak bio da preuzme poslove SONa-a, do čega još uvek nije došlo.

Ko je Nikola Ribarić?

Ribarić je diplomirani pravnik, bio je načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, a u Javno stambeno preduzeće dolazi nakon što je u septembru 2022. godine dotadašnjoj direktorki Snežani Ćirković, koja je bila u rodbinskim odnosima sa Radomirom Nikolićem, istekao mandat.

Tagovi:

10 thoughts on “Nikola Ribarić podneo ostavku na mesto direktora Javnog stambenog preduzeća u Kragujevcu, prelazi u drugu gradsku firmu

 1. Uništio preduzece,kupio softver koji je najgori u Srbiji pa sad kao ide u Datu da preuzme Son,da li ste svesni svoje nesvesti,on da je znao nešto uradio bi tamo gde ste ga poslali.

 2. Nikola Ribarić je neko ko treba da odgovara za stanje u Stambenom. Doveden je , navodno, da popravi stanje. A stanje je gotovo za gašenje.
  Ako, neka sada ide da usreći drugu firmu.

 3. Nek gradonacelnik proveri ugovore koje je dotični potpisao i za koje cifre,sudske sporove koje je izgubio jerj je kao “vrstan” pravnik,teško preduzecu gde ide,ako od njega očekuju spajanje te dve firme,piši propalo,pa i u gradskoj upravi svi cute na propuste .

  1. Gradonacelnik, zamenik, kabineta i Pravobranilastvo beze od toga… tu nema nista korisno za njih.
   Oni nisu tu da bi resavali probleme. Njihove ambicije su sasvim druge.

 4. U poslednjih 10 godina bila je samo jedna prava nestranačka ostavka u javnom preduzeću ! Ovaj se šeta po funkcijama i nije nestranački, to nije ostavka! To je promena funkcije iz interesa ! Nije vredno pomena , jer se radi o političkom svaštaru koji je devojka za sve ! A ne vrhunskom menadžeru iz neke posebne oblasti ! JSP je u gorem a ne boljem stanju !

  1. Ovo preduzece do danas je uvek imalo problem sa postovanjem osnovnih nacela dobre poslovne prakse ali i zakona nase zemlje i medjunarodnih standarda. To se cak ogleda i u cinjenici da je jednom delu gradjana ista stvar naplacivana vise puta zbog svih koji su tu bili stranacki i nestranacki a strucni kao i ovaj zamisljeno umisljeni g-din.
   Sa svima njima propast je zagarantovana a nauka o ljudskoj gluposti postaje azurnija iz ugla ‘u praksi’.

 5. Aman ljudi nek policija ispita šta su uradili sa parama gradjana ko god da je i nek konačno neko odgovara a ne da se svali sve na ledja radnika koji rade za minimalac dok neko kupuje avione i kamione,dokle vise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.