Nisu ispunjeni svi zahtevi poljoprivrednika, odlučuju šta dalje

Društvo Ekonomija

Predsednik udruženja poljoprivrednika Stig iz Požarevca Nedeljko Savić izjavio je danas posle sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić da je Vlada izašla sa određenom ponudom poljoprivrednicima i da će se odluka o protestima doneti kada dobiju konačnu ponudu države.

Poljoprivrednici su tražili da cena suncokreta ne bude niža od 700 evra po toni, a Vlada je ponudila 535 evra plus porez na dodatu vrednost, a nije ispunjen ni zahtev da se registrovana gazdinstva oslobode akciza na gorivo za količinu do 100 litara po hektaru, ali je ponuđena umanjena cena goriva za 22 dinara po litru za količinu do 60 litara po hektaru, preneo je N1.

Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović rekao je da bi taj novac poljoprivrednicima bio isplaćen unapred da bi oni s tim mogli da kupuju gorivo na pumpama.

Vlada se složila sa poljoprivrednicima da se ukine zabrana izvoza rafinisanog ulja.

Na sastanku je ponuđeno da se mlekarima isplate premije za mleko u iznosu od 15 dinara po litru, a kako su rekli predstavnici poljoprivrednika iz Vlade je poručeno da ne postoji mogućnost da se subvencioniše cena đubriva.

Adamović je dodao da će poljoprivrednici nastaviti protest ako im se ne dopadne ponuda Vlade.

Piše: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.