Novaković: Sve afere vode ka Vučiću

Politika

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „šef mafije koji će završiti u zatvoru“, i da Zvonko Veselinović ne brani Srbe na Kosovu i Metohiji, nego živi u Novom Sadu i predvodi najveću organizovanu kriminalnu grupu u jugoistočnoj Evropi i „pljačka Srbiju“.  

  • Sve afere vode ka Vučiću i ne odgovara niko koga štite on i njegov brat Andrej Vučić. Veselinoviću nije mesto u biznisu nego u zatvoru jer je kriminalac, rekao je Novaković na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o pravosudnim zakonima.  

Novaković je pokazao fotografiju Veselinovića i Andreja Vučića koja „pokazuje da Veselinović sve vreme uživa podršku“ braće Vučić i zato „nije procesuiran“.  

Poslanik Narodne stranke je ministarki pravde Maji Popović rekao da je međunarodnoj zajednici poznato da je Veselinović vođa najveće organizovane kriminalne grupe u ovom delu Evrope, a da ona to „očito ne zna“.

  • Organizovani kriminal podrazumeva da kriminalci imaju podršku u organima vlasti. Država favorizuje Veselinovića i daje mu poslove, rekao je Novaković.

Novaković je pozvao Maju Popović da reaguje povodom nepostupanja po krivičnoj prijavi koja je u Novom Sadu podneta protiv Slobodana Milića Bocare.

  • To je čovek koji čini vezu između lokalne vlasti SNS-a, pre svega Miloša Vučevića, i urbanističke i mafije. Milić je taj koji menja regulacione planove. Prvo investitori kupe neatraktivnu lokaciju, razgovaraju sa Milićem, on razgovara sa Vučevićem, sada sa novim gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem, i onda se menja regulacioni plan tako što se diže spratnost i menja kubatura i tako se koruptivno zarađuje, rekao je Novaković.

Novaković je naveo da po tom osnovu najviše zarađuje firma „Galens“ Nebojše Petrića, ali da „nisu oni jedini“.

  • Nije Milić samonikao i ne može on to samostalno da radi, nego ima podršku Andreja Vučića i Vučevića, rekao je Novaković.

Novaković je istakao da je Milić 2013. godine osnovao porodičnu firmu „ES kapital 2013 d.o.o.“ sa početnim kapitalom od 1.000 dinara, a sada ima dva stambena naselja u Novom Sadu, Telečka dolina i Telečka dolina grande, čija je ukupna vrednost 50 miliona evra.

Novaković je dodao da se ne postupa ni po krivičnoj prijavi protiv „novosadskog kriminalca Marka Bosanca Bosketa, koji se tereti za nasilničko ponašanje, za koje je i ranije osuđivan“.

  • Molim vas da kao ministarka pravde intervenišete da se postupa po toj prijavi, rekao je Novaković.

Novaković je podsetio da je Bosanac sklopio ugovor sa EPS-om da njegova firma „Montop“ očitava brojila u celoj Srbiji, i da je taj ugovor je vredan 100 miliona evra.

  • Računi za električnu energiju se ne očitavaju pravilno i građani dobijaju uvećane račune za struju. Policija i tužilaštvo moraju da reaguju, rekao je Novaković.
  • U postupku koji se vodi protiv bivšeg načelnika novosadske policije Slobodana Malešića utvrđeno je da je imao komunikaciju sa Nebojšom Stefanovićem, Milošem Vučevićem i Zvonkom Veselinovićem, dodao je Novaković.

Novaković je upitao da li će biti proširena istraga na Veselinovića i Vučevića, koga Malešić direktno spominje kao aktera kriminalnih radnji u Novom Sadu ili će i to biti zataškano. 

Tagovi:

1 komentar

  1. Sve afere vode ka Vučiću, ali sve afere možda vode i Vučića ka zatvoru. Posle pada naprednjačke vlasti nezavisna istraga tužilaštva će pokazati kolika je bila Vučićeva odgovornost i da li se on zaista nalazio na vrhu naprednjačke mafijaške piramide. Ako se tada dokaže sve ono o čemu opozicija već godinama govori onda se Vučiću ne piše dobro. Doduše i tu postoji neka kosmička pravda jer bi se krug zatvorio tačno tamo gde je sve i počelo. Procesuiranjem svih onih iz crveno-crne koalicije iz devedesetih godina prošlog veka. Onih ljudi koji su Srbiju bacili u ratove i sankcije svojom ratnohuškačkom politikom (tu Vučić, Šešelj, Toma Nikolić i ostali bivši i sadašnji radikali imaju posebnu i veoma bitnu ulogu). Opšte je poznato da se ta ratnohuškačka radikalska hobotnica 2008 godine „preobratila“ u „demokratsku“ naprednjačku hobotnicu za koju postoji sve više dokaza da od 2012 godine teroriše i pljačka Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.