Energetika Kragujevac

Novi direktor kragujevačke Energetike najavio rešavanje problema zagadjenja vazduha

Grad

Andreja Ilić, koji je imenovan za direktora državnog preduzeća Energetika za proizvodnju i isporuku toplotne energije u Kragujevcu, najavio je danas rešavanje „višedecenijskog“ problema zagadjenja vazduha. 

Ilić je na mestu direktora zamenio Milana Ćirovića, koji je razrešen dužnosti.

Novi direktor Energetike je na ovu poziciju došao sa mesta izvršnog direktora JKP Šumadija, a ranije je bio načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove.

Ilić je rekao agenciji Beta da je u republičkom budžetu za 2021. godinu opredeljeno 12,5 miliona evra da kragujevačka Energetika uradi zamenu svojih glavnih energenata mazuta i uglja i pređe na korišćenje gasa.

Zanimljivo je da je baš u danu kada je Ilić imenovan za novog direktora, 10. decembra, toplana Energetike u naselju  Erdoglija ispuštala gusti crni dim, a fotografije i reagovanja građana su se širila društvenim mrežama.

Iz Energetike je tada stiglo zvanično objašnjenje da je došlo do poremećaja u sagorevanju kotlova koji je pratila pojava gustog crnog dima pa je toplana počela da koristi prirodni gas kao energent. Uz napomenu da je ovo bio prvi takav poremećaj u ovoj grejnoj sezoni i da je bio kratkotrajan, Energetika se izvinila građanima.

Tagovi:

3 komentara

  1. Čovek je tek zaseo na mesto direktora Energetike (u koju do juče nije znao ni kako se ulazi) a već zna kako će rešiti problem zagađenja vazduha u gradu! Pa on je stvarno genije. Pravi naprednjački pristup. To je isto kao kada bi neko pitao naprednjački „kadar“ bez nekog značajnijeg radnog iskustva (kao što je naš mlađani Andreja) da li zna da npr. izvede operaciju na otvorenom mozgu ili da odmah sedne na mesto pilota u avionu i poleti u, recimo,Tanzaniju, on bi kao iz topa odgovorio; : „Da, znam to, ništa lakše“. I to njihovi „kadrovi“ izjavljuju bez ikakve rezerve ili bar bilo kakvog poslovnog opreza. Divim se takvim „stručnjacima“ ali i mi je istovremeno i žao ovog našeg nesrećnog naroda kome skoro svaku laž možeš da prodaš kao istinu ili svaku izrečenu glupost kao „dokaz“ velike pameti.

    1. Ovi napredni kadrovi su rodjeni za sve. Za godinu najviše dve ima da bude cist vazduh u gradu kad novi direktor kaze tako mora da bude… Posle energetike preuzima direktorsku palicu bolnice da unapredi zdravstvo i spasi nas od korone…

  2. Ne bih ovde da dajem nikome pluseve ni minuse ali rešavanje problema Energetike najavio je gradonačelnik Dašić (nisam naprednjak nemojte to pomisliti). Ja mu želim sreću da to zarad zdravlja svih nas Kragujevčana to realizuje, a ovom nesretniku što se uhvatio palice toplane neka je Bog u pomoć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.