NOVI DIREKTOR ŠKOLE ZORAN ZORIĆ

Društvo

Odlukom ministra prosvete Mladena Šarčevića, za novog direktora Prve tehničke škole u Kragujevcu, nasuprot većinskoj volji zaposlenih, izabran je dosadašnji vršilac dužnosti te funkcije Zoran Zorić. Izborom Zorića za novog direktora Prve tehničke škole, koji će na tu funkciju oficijleno da stupi 10. aprila, izbegnut je, smatraju poznavaoci ove problematike, novi i veliki skandal ne samo u toj školi, no i u šumadijskom školstvu. Većina zaposlenih u Prvoj tehničkoj, te  Nastavničko veće i Školski odbor, početkom godine su, podsetimo, podržali direktorsku kandidaturu Nenada Andrića, koji je bio direktor te škole do početka oktobra prošle godine, kada je, na osnovu naloga  Specijalnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšen zbog sumnje da je tražio i primio mito i trgovao uticajem.

S tim u vezi ostaće zapamćeno da su zaposleni i učenici, od čega većina maloletnici, nakon hapšenja Andrića, potpisvali peticiju kojoim je od nadležnih traženo njegovo puštanje iz pritvora. Deo zaposlenih je, istovremeno, organizovao i miting podrške uhapšenom direktoru, i to ispred Pritvorske jedinice u Kraljevu, što je, koliko je javnosti poznato, prvi skup te vrste u Šumadiji, a najverovatnije i mnogo šire.

Nenad Andrić i dalje je, kako nam je  zvanično potvrdjeno, član Saveta univerziteta u Kragujevcu. Na to mesto imenovan je, sredinom prošle godine, na predlog Vlade Srbije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.