Novi logotip Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac (VIDEO)

Društvo

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac promovisan je danas novi logotip ustanove.

Odlukom Vlade Republike Srbije od 21. januara 2021. godine, a u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Klinički centar Kragujevac je postao Univerzitetski klinički centar Kragujevac.

  • Statutarne promene podataka, koje podrazumevaju i promenu imena ustanove, uzrokovale su pokretanje postupka promene logotipa i svih drugih vizuelnih elemenata UKC Kragujevac, po kojima smo prepoznati u najširoj javnosti., istakao je prof. dr Slobodan Milisavljević, v.d. direktora UKC Kragujevac.

Inače, Univerzitetski klinički centar Kragujevac je jedan od četiri univerzitetska klinička centra u Srbiji, u kojem se obavlja visokospecijalizovana, specijalističko – konsultativna i stacionarna zdravstvena delatnost iz više oblasti medicine i pruža zdravstvena zaštita stanovništvu sa šireg područja centralne Srbije (šumadijski, pomoravski, moravički, raški, rasinski i zlatiborski okrug), na kojem živi oko 1,8 miliona stanovnika.

Univerzitetski klinički centar Kragujevac obavlja i obrazovnu i naučnoistraživačku delatnost u skladu sa zakonom, kao nastavna baza Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, sprovodi edukaciju lekara na specijalizaciji i užoj specijalizaciji i permanentno obrazovanje zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika kroz kontinuiranu medicinsku edukaciju.

U susret ustanovi izašao je naš sugrađanin, Vidan Papić, redovni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu na odseku za primenjenu i likovnu umetnost. Profesor Vidan Papić doprineo je formiranju imidža za više od 200 institucija i kompanija, izradom simbola, logotipa, znakova i multumedije u grafičkom dizajnu.

  • Drago mi je da sam mogao da pomognem i da dam doprinos sa svojim timom mladih saradnika i zahvalan sam tim talentovanim ljudima. Ovo je bila prilika da uradimo zaista veliku stvar, ne samo za Kragujevac, već i za region. Kada se radi o jednom univerzitetskom centru, kliničkom, on ne pokriva malu teritoriju. Ovo je ipak centralni deo Srbije, što smo imali na umu, kada smo radili novi logotip i što je bio izazov u kreiranju novog vizuelnog identiteta. Da i vizuelno bude upečatljiv i da simbolizuje ovaj deo Srbije i na kraju krajeva, da se čak i dopadne javnosti., rekao je prof. Vidan Papić.
  • Sa novim logotipom, u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac počeo je proces promene vizuelnog identiteta ustanove, koji podrazumeva izmenu velikog broja elemenata, objasnio je prof. dr Slobodan Milisavljević, v.d. direktora UKC Kragujevac.

Reč je o procesu, koji će potrajati, a zavisi od više faktora. U prvom redu je kovid epidemija, u kojoj smo sve raspoložive resurse usmerili na lečenje pacijenata i podršku našim medicinskim timovima u korona centrima UKC Kragujevac, a nije zanemarljiva ni činjenica da će biti potrebno obezbediti znatna finansijska sredstva za zaokruživanje procesa promene vizuelnog identiteta ustanove, odnosno svih obeležja na klinikama, centrima i službama ustanove.

Tagovi:

5 komentara

  1. A tender, javni poziv. Nije ovo vreme Miloša Obrenovića, pa da on odredi kome će posao dati. Niti iko pomaže danas za nešto što se može naplatiti sem ako mu ne pretiče ! Mi smo firma koja radi dizajn Logotipa, a ovde nije bilo javnog poziva ! Postoji naknada za koriščenje autorskih prava ! Pokloniš logo, a onda naplaćuješ godišenje autroska prava. Da li je ovo moguće u Srbiji i to u Kliničkom Centru !

  2. Logotip predstavlja tradiciju Islanda ciji je grb crveni krst na plavom, kao i savremene tehnologije zracenja sa tornjeva mobilnih operatera koje bezbedno odasilju svoje signale sa vrha zgrade klinickog centra iznad glava pacijenata, cime povoljno uticu na njihovo zdravlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.