Novi načelnik Centra Ministarstva odbrane u Kragujevcu, potpukovnik Boris Štrk

Grad

Povodom odlaska u penziju potpukovnika Jovice Stankovića, dosadašnjeg načelnika Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kragujevac, priređena je ceremonija primopredaje dužnosti na koju će od 1. oktobra stupiti potpukovnik Boris Štrk.

Ceremonija, održana u Svečanom salonu Gradske uprave, kojoj su prisustvovali pripadnici Vojske RS, službenici Centra, predstavnici grada, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i Sanja Tucaković, članica GV za lokalnu samoupravu, otpočela je minutom ćutanja u čast nastradalih na Kosovu i Metohiji.

Tokom vojničke karijere potpukovnik Stanković je uspešno obavljao komandirske, komandantske i načelničke dužnosti u komandovanju kao i nastavničke i profesorske dužnosti u Vojnoj akademiji. Na dužnosti načelnika Centra u Kragujevcu je od 3. oktobra 2018. godine. Za postignute rezultate odlikovan je i nagrađivan od nadležnih starešina i predsednika države.

Potpukovnik Stanković se zahvalio Gradu Kragujevcu, privrednim društvima i drugim pravnim licima kao i kolegama na svemu što su do sada zajedno uradili a što je u obavezi Centra Ministarstva odbrane. S ponosom je istakao da su na zajedničkom planu realizovani i izrađeni svi planovi odbrane, sva dokumenta planiranja za odbranu, formirane jedinice civilne i specijalizovane civilne zaštite, što kroz Upravu za vanredne situacije i pomoć lokalnih samouprava. Svi zajedno kroz nivo saradnje smo podigli ugled pripadnika lokalnih samouprava i samih lokalnih samouprava, pripadnika Vojske Srbije i pripadnika MORS. U veoma teškim uslovima učinjen je veliki napor lokanih samouprava da se obezbede dostojni uslovi za život i rad pripadnika Centra, rekao je u svom obraćanju potpukovnik Stanković i na kraju posebnu zahvalnost izrazio je kolektivu Centra MO i bivšim kolegama, ljudima koji su ceo svoj radni vek posvetili vojno-teritorijalnim organima i teritorijalnim organima MO.

Dužnost načelnika Centra prima potpukovnik Boris Štrk, koji je u periodu od 2017. do 2021. godine bio komadant Garnizona Kragujevac i tokom svoje vojničke karijere bio je nagrađivan i odlikovan. Potpukovnik Štrk se zahvalio na prenetom iskustvu, na predanosti poslu i svemu onome što je potpukovnik Stanković do sada uradio da bi Centar doveo na nivo ažurnosti dokumenata, planiranja i svega drugog. Saradnicima je poželeo uspeh i očuvanje zadatog nivoa koji je postavio potpukovnik Stanković ali i unapređenje.

Na ceremoniji je govorio potpredsednik SUBNOR Srbije, pukovnik u penziji i akademik Željko Zirojević koji se obratio u ime 140 hiljada pripadnika organizacije koja baštini, brani i čuva tradicije oslobodilačkih ratova Srbije i koja i danas brani Srbiju.

Tagovi:

1 thoughts on “Novi načelnik Centra Ministarstva odbrane u Kragujevcu, potpukovnik Boris Štrk

  1. A gde je budjoni kako, ovo mozeda prodje bez njega? vidi se pravi Sumadinac i Kragujevcanin ovaj novi.Zato nam je i u toj odbrani tako.Grad propada ,a ovi se samo smenjuju Sigurno ce ovaj da bude bolji od ovog penzionera.Jao Srbijo,Kragujevcani,jel vam se smrko vise,jel vam pao mrak na oci,ako nije jos neka pada da oteramo ovu bandu konacno.DOLE TIRANIN I NJEGOVI PODANICI !!!!!! DO POBEDE!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.