Novi optimizam obeležava deset godina od smrti Mirka Đorđevića, svog prvog potpredsednika

Društvo

Ove godine, 18. aprila, Novi optimizam obeležava deset godina od smrti Mirka Đorđevića, pisca, esejiste, profesora, sociologa religije.

Đorđević je ostavio dubok trag ne samo u akademskim krugovima već i u široj javnosti, a bio je prvi potpredsednik Novog Optimizma, kako je on govorio „bez ograničenja mandata“, čiji je rad bio ključan u delovanju ovog Pokreta.

U čast njegovog života i dela, taj pokret poziva na događaj „ŽIVA REČ”, koji će se održati u četvrtak, 18. aprila, u 18 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD).

  • Prepametni, lucidini i duhoviti Čika Mirko bio je 10 godina nezaobilazna društvena i ljudska jedinka u delovanju Pokreta Novi Optimizam, i zato smo rešili da okupimo sve Mirkove poštovaoce i prijatelje na godišnjicu smrti i ponovo izrazimo poštovanje njegovom životu i delu. U okviru događaja, prikazaćemo film Novog Optimizma koji je posvećen Mirku Đorđeviću, a biće održana i tribina koja će se baviti temama koje su bile bliske Mirku i koje su i danas od izuzetne važnosti, piše u pozivu.

Na tribini će govoriti Ivan Čolović, etnolog i antropolog, Toma Marković, novinar i pisac, Zlatoje Martinov, novinar i publicista, Vukašin Milićević, teolog, Milan Vukomanović, sociolog religije, i Dragan Stojković, sociolog i izdavač.

Moderatorka tribine će biti Svetlana Jajić, novinarka.

Detalji događaja:

Datum: 18. april

Vreme: 18.00 časova

Lokacija: Centar za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), Birčaninova 21, Beograd 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.