Novi talas protesta počeo u Rači (VIDEO)

Društvo

Vožnjom traktora ulicama Rače kragujevačke, danas u 10 časova počeo je novi talas protesta nezadovoljnih poljoprivrednika, a prema najavama organizatora Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, protesti će biti održani u više gradova i opština širom Srbije – u Subotici, Novom Sadu, Šapcu, Sremu, Kraljevu, Čačku, Požarevcu…

Jedan od lidera šumadijskh poljoprivrednka Mlan Milošević iz Rače rekao je Glasu Šumadije  da bi ova sezona mogla biti poslednja za mnoge farmere, ratare i voćare koji su se zbog nebrige države našli u bezizlaznoj situaciji.

Mi već godinama ukazujemo na probleme u svim granama poljoprivrede, ali u državi niko nije imao sluha za to. Jedino kada počnemo blokade puteva i ulica tada se navodno zainteresuju za nas, alis obzirom da smo do sada više puta prevareni i izigrani, smatramo da su predsednik države i Vlada  Srbije isključivi krivci za ovakvo stanje u poljoprivredi, rekao je Milošević.

Poljoprivrednk Mlan Milošević iz Rače

On je rekao da poljoprivrednicima zbog nedostatka novca u agrarnom budžetu, još nisu ispalaćene obećane subvencije, „što se do sada nikada nije desilo“.

Za subvencije nema para, ali će verovatno  26. maja biti novca i za autobuse, dnevnice i sendviče za te njihove marifetluke kojima  oni navodno odgovaraju nekom silom i masovnim okupljanjem što je jako ponižavajuće za ljude koji svojim radom hrane ovu zemlju, kazao je Milošević.

Milošević je rekao da danas neće biti blokada saobraćajnica i da će nezadovoljni poljoprivrednici, protestnim vožnjama i izlaskom na ulice i puteve demonstirati svoju spremnost da reu za Beograd.

Danas ćemo odlučiti da li će mo pokret za Beograd organizovati u četvrtak ili petak, rekao je Milošević.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.